Συνάντηση των συμμετεχόντων/ουσών στο MOOC
με τη συντονιστική ομάδα του MOOC καθώς και με μέλη του Ε.Ο.Υ. eTwinning
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2024, ώρα 18:00 - 19:30
Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/live/-MR2Mwh6Z-g
Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) της δράσης eTwinning υποστηρίζοντας το έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών και προωθώντας την υλοποίηση ποιοτικών συνεργατικών eTwinning έργων, ανέπτυξε και προσφέρει στην Κοινότητα ένα ακόμα ανοιχτό μαζικό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) με τίτλο: «Σχεδιάζοντας ένα Ποιοτικό, Συνεργατικό eTwinning Έργο».
Το μάθημα ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες. ΟΙ εγγραφές έχουν κλείσει και συνολικά έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν περισσότεροι/ες από 1900 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης από την Ελλάδα, την Κύπρο και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Στόχος του μαθήματος είναι οι eTwinners, που είναι ήδη ενημερωμένοι/ες σε κάποιο βαθμό για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης που προσφέρει η δράση eTwinning, να προσεγγίσουν νέους τρόπους αξιοποίησης αυτών των δικτύων και δόμησης του εκπαιδευτικού τους υλικού, προκειμένου να δημιουργήσουν έργα eTwinning που να διακρίνονται από συνεργατική λογική και να ανταποκρίνονται στα κριτήρια ποιότητας που έχει θέσει η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης.
Στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος διοργανώνεται την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024 από τις 18:00 έως και τις 19:30 μία ζωντανή εκδήλωση, στην οποία οι συμμετέχοντες/χουσες θα συναντηθούν με τη συντονιστική ομάδα του μαθήματος καθώς και με μέλη του Ε.Ο.Υ. eTwinning. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές μέσα από τρία βραβευμένα έργα Eλληνίδων eTwinners.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για να την παρακολουθήσει όποιος/α ενδιαφέρεται. Θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/live/-MR2Mwh6Z-g. Επίσης, θα βιντεσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του μαθήματος και στο κανάλι του Ε.Ο.Υ. στο YouTube https://www.youtube.com/HelleniceTwinning.
Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning διοργανώνει μαζικό, ανοικτό διαδικτυακό μάθημα μέσω της πλατφόρμας http://mooc.etwinning.gr/, με τίτλο: «Σχεδιάζοντας ένα Ποιοτικό, Συνεργατικό eTwinning έργο»
Τα διαδικτυακά μαθήματα έχουν ως αντικείμενο την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των κινητών συσκευών (tablets και κινητών τηλεφώνων), 3D εκτυπωτών, τεχνητής νοημοσύνης και διαδραστικών πινάκων για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία των μαθημάτων. Τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που παρουσιάζονται στα σεμινάρια είναι είτε ελεύθερο λογισμικό είτε διατίθενται δωρεάν.
Κάθε εκπαιδευτικός κύκλος θα έχει διάρκεια περίπου 200 ωρών. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2025. Στα παραπάνω σεμινάρια έχουμε ήδη 22.714 εγγραφές, από εκπαιδευτικούς eTwinners και θα λειτουργήσουν περισσότερες από 800 συνολικά ηλεκτρονικές τάξεις με τους αντίστοιχους επιμορφωτές/συντονιστές και 1.648 αιτήσεις για επιμορφωτές.
Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ
Αφορά εκπαιδευτικούς που:
Για την απόκτηση της βεβαίωσης θα πρέπει να αποστείλετε τα αρχεία
στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προθεσμία αποστολής των αρχείων έως 25/9/2024
Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα διοργανώνει για το σχολικό έτος 2024-25 τα ΔΩΡΕΑΝ εξαμηνιαία εξ αποστάσεως σεμινάρια που μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2024, μέχρι τον Μάιο 2025 και είναι διάρκειας 200 ωρών το καθένα.
Αίτηση συμμετοχής
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Έως και 15-07-2024
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου, της Ομάδας Α, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου, της Ομάδας Β, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Παρακαλούμε να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες εγγραφής που αναφέρονται παρακάτω, αφού φέτος έχουμε και νέα σεμινάρια για τους νέους διαδραστικούς πίνακες και για μερικά robots που έχουν προμηθευτεί τα σχολεία από το Υπουργείο.
Ο Υπεύθυνος των σεμιναρίων
Νίκος Τζιμόπουλος
H Δράση eTwinning ΙΤΕ - eTwinning για την Αρχική Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών, https://www.etwinning.gr/ite ξεκίνησε το 2012 με ευρωπαϊκά πιλοτικά έργα που υλοποιούνται από πανεπιστημιακά τμήματα παιδαγωγικής κατεύθυνσης με την υποστήριξη των Εθνικών Οργανισμών Υποστήριξης eTwinning και στόχο την ένταξη του eTwinning στην αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (eTwinning Initial Teacher Education). Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 7 πανεπιστημιακά τμήματα από 5 ευρωπαϊκές χώρες και το 2018 ενσωματώθηκε στις 40 χώρες του eTwinning. Από το 2019 συμμετέχουν φοιτητές/τριες ενώ από το 2022 τα συμμετέχοντα πανεπιστημιακά τμήματα υποστηρίζονται από ειδική ομάδα Πρεσβευτών (Πρεσβευτές eTwinning ITE). To 2023 η δράση eTwinning για τα πανεπιστήμια αριθμεί 99 πανεπιστημιακά τμήματα, 101 διδάσκοντες/ουσες και 6.898 φοιτητές/τριες.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 το Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (ΜΟΟC) με θέμα: «Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση» που οργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning. Το μάθημα διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων προσφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης eTwinning http://mooc.etwinning.gr/ και επιχείρησσε να λειτουργήσει ως εισαγωγή στη δράση eTwinning και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει στους/στις εκπαιδευτικούς για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, τη δικτύωση και τη δημιουργία συνεργατικών έργων.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.