ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Ερωτήματα για ετικέτες ποιότητας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) αξιολογεί τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Η αίτηση γίνεται μέσω του eTwinning desktop σας- περιοχή έργα. Μόλις η αίτηση γίνει αποδεκτή ή απορριφθεί, θα σας σταλεί σχετική ειδοποίηση με e-mail και στο dektop σας.

Προκειμένου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σε ένα έργο πρέπει να πληρούνται 5 προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

 1. Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
 2. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
 3. Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο έργο.
 4. Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
 5. Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή. 

Παρακαλείσθε να έχετε υπόψη ότι η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξής σας μπορεί να έχει πρόσβαση στο προσωπικό σας TwinSpace για λόγους αξιολόγησης. Ωστόσο, προς διευκόλυνση της διαδικασίας αξιολόγησης, σας ενθαρρύνουμε είτε (1) να δημοσιεύετε και να ανεβάζετε τυχόν ενδιαφέρον περιεχόμενο που δημιουργήσατε, προκειμένου να δώσετε μια σαφή εικόνα και αποδείξεις για την εργασία σας με project, είτε (2) να δώσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης και να σημειώσετε στη φόρμα αξιολόγησης τους τομείς που αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Εφόσον πληρούνται αυτές οι 5 προϋποθέσεις, το έργο αξιολογείται βάσει των 5 κριτηρίων που απαιτούνται. Τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν σχέση με τους ακόλουθους τομείς:

Παιδαγωγική Καινοτομία

quality label icon

 • το έργο διακρίνεται από πρωτοτυπία σε επίπεδο θέματος
 • αξιοποιεί ποικίλες παιδαγωγικές μεθόδους
 • οι μαθητές αναλαμβάνουν τα ηνία
 • οι μαθητές αλληλεπιδρούν με τους εταίρους τους και συνεργάζονται χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, όπως συλλογή πληροφοριών, επίλυση προβλημάτων, έρευνα, συνεργατική δουλειά
 • οι μαθητές αναλαμβάνουν διάφορους ρόλους, όπως καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, ηθοποιοί κ.λπ.

Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

quality label icon

 • το έργο ευθυγραμμίζεται στενά με το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα και διδακτέα ύλη
 • το μεγαλύτερο μέρος του έργου εκπονείται τις ώρες του σχολείου
 • η ενσωμάτωση του αναλυτικού προγράμματος στο έργο είναι σαφής
 • το έργο επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους
 • το παιδαγωγικό πλαίσιο με βάση συνθετικές εργασίες (project –based) έχει εξηγηθεί και τεκμηριωθεί από τον εκπαιδευτικό
 

Συνεργασία μεταξύ των σχολείων - εταίρων

quality label icon

 • οι δραστηριότητες συνεργασίας υπερβαίνουν την επικοινωνία
 • τα σχολεία-εταίροι συνεργάζονται για την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων
 • οι εταίροι δεν είναι απλοί αποδέκτες πληροφοριών
 • οι συνεργατικές δραστηριότητες οδηγούν σε κάποιο απτό αποτέλεσμα

Χρήση της τεχνολογίας

quality label icon

 • η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους εταίρους να πετύχουν τους παιδαγωγικούς τους στόχους
 • τα εργαλεία βοηθούν τους εταίρους να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους

Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

Τα ορατά αποτελέσματα διασφαλίζουν ότι:

 • τα αποτελέσματα/προϊόντα του έργου παρουσιάζονται στο διαδίκτυο
 • οι μαθητές ασχολούνται με το TwinSpace
 • όλα τα βήματα του έργου, όπως σχεδιασμός – περιγραφή δραστηριοτήτων – αξιολόγηση – ανατροφοδότηση, καταγράφονται
 • αξιολογείτε και δημοσιεύετε τον αντίκτυπο του έργου στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτό.

 

Αν πιστεύετε ότι το eTwinning έργο σας αξίζει έναν ακόμη βαθμό επιτυχίας, μπορείτε να κάνετε αίτηση για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας μέσω του eTwinning Desktop σας. Επιλέξτε στην στήλη "Ετικέτες" του έργου το "Υποβάλετε την αίτησή σας για την Ετικέτα Ποιότητας". Αν διεξάγετε περισσότερα από ένα έργα τα οποία πιστεύετε ότι αξίζουν την Ετικέτα, συμπληρώστε απλά από μία αίτηση για το καθένα.

H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ένα έργο να τεθεί ως υποψήφιο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning. Επιπλέον μόνο οι συνεργάτες ενός νικητήριου έργου που έχουν βραβευτεί με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας θα μπορούν να συμμετάσχουν στη βράβευση. . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31/05 κάθε έτους.  10/6/2022

 https://www.etwinning.net/el/pub/benefits/recognition/etwinning-national-quality-lab.htm 

Προκειμένου να μπορέσετε να υποβάλετε την αίτησή σας θα πρέπει σε κάθε πεδίο να προσέχετε να μην υπερβαίνετε το όριο των χαρακτήρων που αναγράφεται. Το όριο αυτό δεν αναφέρεται στον αριθμό λέξεων αλλά στον αριθμό των χαρακτήρων με κενά. Για να μπορέσετε να τον μετρήσετε σας προτείνουμε να γράψετε την αίτησή σας σε ένα word, κάθε πεδίο σε ξεχωριστή σελίδα  και στο κάτω μέρος της  κάθε σελίδας στη γραμμή κατάστασης  κάτω αριστερά, κάντε αριστερό κλικ πάνω στον αριθμό των λέξεων που αναγράφεται. Στο αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου" Καταμέτρηση λέξεων" φαίνονται οι χαρακτήρες με κενά. Εάν ο αριθμός τους είναι ο ίδιος με αυτόν στα πλαίσια της αίτησης στο eTwinning live , τότε απλά κάνετε αντιγραφή και επικόλληση. Σε διαφορετική περίπτωση κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Εφόσον ο αριθμός των χαρακτήρων είναι ο σωστός η υποβολή γίνεται άμεσα. 

Ενημερωτικά βίντεο: 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.