«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην eTwinning δράση για το STEM 4.0 για 500 σχολεία»

Με τις επιτυχημένες δράσεις του eTwinning STEM 1.0, STEM 2.0 και STEM 3.0 εξοπλίσαμε σχεδόν 800 σχολεία με κιτ ρομποτικής και 3d εκτυπωτές, αλλά και υποστηρίξαμε τους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση έργων STEM – eTwinning και με την επιμόρφωσή τους.

O Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning σχεδιάζει την συνέχεια της δράσης με το STEM 4.0, στοχεύοντας αυτή την φορά στην προώθηση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και διαφορετικότητας! 

Ωφελούμενα σχολεία: 500 Σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ΣΔΕ, Μειονοτικά, Φυλακών, Δυσπρόσιτων Περιοχών, Ειδικά.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση- Δράση STEM 3. 0

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης Οριστικός πίνακας ωφελούμενων σχολείων στην eTwinning δράση STEM 3.0, παραδόθηκε και στα 240 ωφελούμενα σχολεία ο εξοπλισμός. Αναλυτικότερα 149 σχολεία παρέλαβαν robot kits και 91 σχολεία 3printers. 

Σήμερα 8/4 ξεκινά η υποστήριξη της δράσης από την ΕΥΥ που θα περιλαμβάνει: 

  • την παρακολούθηση 3 MOOCs από τους εκπαιδευτικούς των ωφελούμενων σχολείων
  • την υποστήριξη τους μέσα από τα forum
  • τη δημιουργία έργων στο eTwinning με την αξιοποίηση των υλικών που έλαβαν τα σχολεία
  • τη δημιουργία Κοινότητας Πρακτικής 
  • webinars υποστήριξης της δράσης
  • τη δημιουργία "αποθήκης έργων" για την επαναχρησιμοποίησή τους από όλους τους εκπαιδευτικούς

Ο υπεύθυνος της δράσης

 Νίκος Τζιμόπουλος

Οριστικός πίνακας ωφελούμενων σχολείων στην eTwinning δράση STEM 3.0

Ανακοινοποίση στο ορθό: Καθώς 4 σχολεία θα λάβουν 3D εκτυπωτή ως νικητές Εθνικών Βραβείων eTwinning 2020, εξαιρέθηκαν από την κατηγορία «STEM 3.0, 3d printers – 40 σχολεία» και κατα συνέπεια:

Συνολικά τα ωφελούμενα σχολεία είναι 240. Αναλυτικότερα 149 σχολεία με robot kits και 91 σχολεία με 3d printers.

Περισσότερα...

Προσωρινός πίνακας ωφελούμενων σχολείων στην eTwinning δράση STEM 3.0

Σε συνέχεια της «Πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην eTwinning δράση για το STEM 3.0 για 340 σχολεία» πραγματοποιήθηκε η επιλογή των σχολείων που θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αιτούντες εκπαιδευτικοί. Σημειώνεται ότι η αίτηση ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης όσον αφορά στα υποβαλλόμενα στοιχεία και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν υπεύθυνα ότι αυτά τα στοιχεία είναι αληθή. Σε περίπτωση που δηλώθηκαν ψευδή στοιχεία και καταγγελθεί, τα σχολεία διαγράφονται από τους παρακάτω πίνακες.

Συνολικά τα ωφελούμενα σχολεία είναι 244. Αναλυτικότερα 149 σχολεία με robot kits και 95 σχολεία με 3d printers.

Περισσότερα...

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην eTwinning δράση για το STEM 3.0 για 340 σχολεία»

Με τις επιτυχημένες δράσεις του eTwinning STEM 1.0 και STEM 2.0 εξοπλίσαμε σχεδόν 420 σχολεία με κιτ ρομποτικής, αλλά και υποστηρίξαμε τους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση έργων STEM – eTwinning.

O Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning σχεδιάζει την συνέχεια της δράσης με το STEM 3.0! 

Περισσότερα...

Οριστικός πίνακας ωφελούμενων σχολείων στην eTwinning δράση STEM 2.0

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 και για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν οριστικά τα 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω ανά βαθμίδα. 

Η τελική έκθεση της Δράσης STEM http://www.etwinning.gr/news/2016-02-29-10-13-24/915-etwinning-stem-2018 (2018) πραγματοποιήθηκε από την EYY και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μαζί με τον αντίκτυπο στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα, έδειξαν ότι τα κίνητρα βελτιώθηκαν μέσω του eTwinning. 100 από τα 110 επιλεγμένα σχολεία λειτούργησαν προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) για εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν έργα eTwinning τη σχολική χρονιά 2017 - 2018.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.