Εβδομάδες eTwinning: 26 Σεπτεμβρίου- 20 Οκτωβρίου 2022

Οι εβδομάδες eTwinning έχουν ήδη ξεκινήσει με σύνθημα «Το μέλλον μας – όμορφο, βιώσιμο, μαζί: τα σχολεία και το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus».

Σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνονται εκδηλώσεις για να βρείτε συνεργάτες για eTwinning έργα, να εμπνευστείτε από τις φετινές θεματικές του eTwinning, την αισθητική, την αειφορία και τη συμπερίληψη, και να δημιουργήσετε τη δική σας ποιοτική εκπαιδευτική δράση.

Σε εθνικό επίπεδο:

Την Τρίτη 18.10.2022 μπορείτε να συμμετάσχετε σε τηλεκπαίδευση και να ενημερωθείτε για τους βιώσιμους χώρους μάθησης από την κα Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Α΄ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αθήνας, να συμμετάσχετε σε διαδραστικές δραστηριότητες και να εμπνευστείτε από καλές πρακτικές από τη Νηπιαγωγό, κα Μαργαρίτα Σαμουτιάν και τον Φιλόλογο, κ. Ανδρέα Γαλανό. Επίσης, ενημερωθείτε για την Ομάδα «Our future beautiful, sustainable, together: Schools and the New European Bauhaus» από την κα Ναταλία Τζίτζη, Συντονίστρια της Ομάδας:

Διαδραστική τηλεκπαίδευση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 για τις τρεις υποθεματικές του ετήσιου θέματος της δράσης eTwinning «Το μέλλον μας – όμορφο, βιώσιμο, μαζί: τα σχολεία και το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus»

 * Βιωσιμότητα - "Ολιστική προσέγγιση για βιώσιμη ανάπτυξη: ιδέες και προτάσεις" Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

 * Αισθητική & Τεχνολογία - "European Art 2.0": η τέχνη στην τάξη μέσω ενός έργου eTwinning" Ανδρέας Γαλανός, Φιλόλογος

 * Συμπερίληψη - "Happy School through SEL: διαχειριση συναισθημάτων και συγκρούσεων στο σχολικό πλαίσιο" Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Νηπιαγωγός

 Σύνδεσμος ζωντανού βίντεο για επισκέπτες

https://youtu.be/DtqxYotGHcI

 Webex link:

https://minedugr.webex.com/minedugr/j.php?MTID=m3f081f64bd4cd6bf0e23b8f16e88b79d

Την Τετάρτη 19.10.2022, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό eTwinning Κύπρου, διοργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Συμπερίληψη στο σύγχρονο σχολείο". Λάβετε μέρος και ενημερωθείτε από τον κ. Νίκο Λεκκό, Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, με αντικείμενο τη συμβουλευτική παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων, για την πρόκληση από την απλή αποδοχή στη συμπερίληψη. Εμπνευστείτε από καλές συνεργατικές πρακτικές eTwinning που προωθούν την συμπερίληψη και την αλληλεγγύη από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, κα Κατερίνα Κυριακίδου και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής και Φυσικής, κα Αθανασία Ζαφειροπούλου. Επίσης, ενημερωθείτε για την Ομάδα “eTwinning Supports Ukraine: Community driven solidarity activities” από την κα Σοφία Κουζούλη, Συντονίστρια της Ομάδας:

Διαδικτυακό σεμινάριο
"Συμπερίληψη στο σύγχρονο σχολείο"
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022  στις 18:00
"Από την απλή αποδοχή στη συμπερίληψη: Η δυναμική πρόκληση",
Νίκος Λεκκός, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Κύπρος
“Little Voices, Big Dreams”,
Κατερίνα Κυριακίδου, Εκπαιδευτικός
"Ι have a DREAM" with "Positive Vibes" in eTwinning: Δραστηριότητες αλληλεγγύης για Ειρήνη στην Ουκρανία σε έργα διασχολικών συνεργασιών eTwinning,
Αθανασία Ζαφειροπούλου, Εκπαιδευτικός
Παρουσίαση της Ομάδας eTwinning Supports Ukraine: Community driven solidarity activities και συντονισμός σεμιναρίου, Σοφία Κουζούλη, Συντονίστρια Ομάδας

 Σύνδεσμος ζωντανού βίντεο για επισκέπτες

https://youtu.be/YpJmKvEhv78

 Webex link:

https://minedugr.webex.com/minedugr/j.php?MTID=m26bcc667c359e3d43c98926ab87855e4

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης θα επιλέξει μέσα από ανοικτή κλήρωση ένα (1) έργο που θα υποβληθεί με εσάς ως ιδρυτή και συνιδρυτή έναν εταίρο από άλλη eTwinning χώρα από 26 Σεπτεμβρίου έως την έναρξη του 8ου Διαδικτυακού Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning, η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα, πάνω στις θεματικές ενότητες  του eTwinning, αισθητική, αειφορία και συμπερίληψη, και το οποίο θα έχει στην περιγραφή το hashtag #eTw4Future.

Το βραβείο θα είναι η συμμετοχή του/της εκπαιδευτικού σε διαδικτυακό PDW eTwinning το 2023 μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Τελετή Απονομή των βραβείων το Νοέμβριο 2022.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

Γίνετε μέλη της Ομάδας eTwinning Weeks, εμπνευστείτε, βρείτε εταίρους κι υποστήριξη από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της ΚΥΥ : https://school-education.ec.europa.eu/en/group/etwinning-weeks-2022

 

Εβδομάδες eTwinning: 26 Σεπτεμβρίου- 20 Οκτωβρίου 2022!

Οι εβδομάδες eTwinning είναι και αυτήν την σχολική χρονιά μαζί σας! Θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε σχετικά με το ετήσιο θέμα  « Το μέλλον μας – όμορφο, βιώσιμο, μαζί: τα σχολεία και το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus» και να δημιουργήσετε νέα ποιοτικά έργα σχετικά με αυτό.

Σε εθνικό επίπεδο:

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης θα επιλέξει μέσα από ανοικτή κλήρωση ένα (1) έργο που θα υποβληθεί με εσάς ως ιδρυτή και συνιδρυτή έναν εταίρο από άλλη eTwinning χώρα  από 26 Σεπτεμβρίου έως την έναρξη του 8ου Διαδικτυακού Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning, η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα,  πάνω στις θεματικές ενότητες  του eTwinning, αισθητική, αειφορία και συμπερίληψη, και το οποίο θα έχει στην περιγραφή το hashtag #eTw4Future. Το βραβείο θα είναι η συμμετοχή του/της εκπαιδευτικού σε διαδικτυακό PDW eTwinning το 2023 μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Τελετή Απονομή των βραβείων το Νοέμβριο 2022.

Επίσης την Τρίτη 18.10.2022 θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε τηλεκπαίδευση και να ενημερωθείτε για τους βιώσιμους χώρους μάθησης από την κα Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Α΄ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αθήνας, να συμμετάσχετε σε διαδραστικές δραστηριότητες και να εμπνευστείτε από καλές πρακτικές από την κα Μαργαρίτα Σαμουτιάν και τον κο Ανδρέα Γαλανό .

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

Γίνετε μέλη της Ομάδας eTwinning Weeks, εμπνευστείτε, βρείτε εταίρους κι υποστήριξη από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της ΚΥΥ : https://school-education.ec.europa.eu/en/group/etwinning-weeks-2022

Ευχόμαστε σε όλους τους eTwinners καλή επιτυχία!

Εβδομάδες eTwinning: 28 Σεπτεμβρίου- 25 Οκτωβρίου 2020!

 Οι εβδομάδες eTwinning είναι και φέτος μαζί σας! Θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε σχετικά με το ετήσιο θέμα της  κλιματικής αλλαγής και να δημιουργήσετε νέα ποιοτικά έργα  σχετικά με αυτό.

 Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, θα επιλέξει μέσα από ανοικτή κλήρωση,1 έργο που θα υποβληθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου 2020 με θέμα την Κλιματική Αλλαγή  και το οποίο θα έχει στην περιγραφή το hashtag #eTw4Climate. To βραβείο θα είναι η συμμετοχή του εκπαιδευτικού στο eTwinning Συνέδριο το 2021 μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Τελετή Απονομής των βραβείων. 

Περισσότερα...

Εβδομάδες eTwinning: 30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου 2019!

Οι Εβδομάδες eTwinning 2019 ενθαρρύνουν τους eTwinners να ενημερωθούν για τη Δημοκρατική Συμμετοχή, να γνωρίσουν άλλους συναδέλφους και να διοργανώσουν ποιοτικά έργα σχετικά με το θέμα.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, στην προσπάθεια να ενισχύσει την εγγραφή έργων, με θέμα τη Δημοκρατική Συμμετοχή, θα επιλέξει μέσα από ανοικτή κλήρωση, 1 έργo με έλληνα ιδρυτή, με θέμα τη Δημοκρατική Συμμετοχή, που θα υποβληθεί από 30 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019 και θα έχει στην περιγραφή το hashtag #eTw4Democracy. Το βραβείο θα είναι η συμμετοχή στο eTwinning Συνέδριο το 2020, σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Τελετή Απονομής των βραβείων.

Δείτε επίσης τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της ΚΥΥ μετά από σύνδεση στο eΤwinning Live σας στο https://live.etwinning.net/campaigns/2019/democraticparticipation 

Καλή τύχη σε όλους τους eTwinners!

Εβδομάδες eTwinning: 01 Οκτωβρίου - 27 Οκτωβρίου 2018!

Οι Εβδομάδες eTwinning 2018 ενθαρρύνουν τους eTwinners να ενημερωθούν σχετικά με την Πολιτιστική Κληρονομιά, να γνωρίσουν άλλους συναδέλφους και να εκπονήσουν έργα σχετικά με το θέμα αυτό. Στη διάρκεια της φετινής εκστρατείας των εβδομάδων eTwinning, όλα τα μέλη της κοινότητας ενθαρρύνονται να οργανώσουν και να ξεκινήσουν έργα σχετικά με το θέμα της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και να μοιραστούν την εμπειρία τους με την κοινότητα.

Περισσότερα...

Δράσεις της Ελληνικής Υπηρεσίας για τις Εβδομάδες eTwinning: 26 Σεπτεμβρίου - 26 Οκτωβρίου 2017!

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά; Ανυπομονείτε να συνεργαστείτε με σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη και να συμμετάσχετε σε κάποιες από τις συναρπαστικότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες; Καλωσορίσατε ξανά στο eTwinning!  Στη διάρκεια της φετινής εκστρατείας των εβδομάδων eTwinning, όλα τα μέλη της κοινότητας ενθαρρύνονται να οργανώσουν και να ξεκινήσουν έργα σχετικά με το θέμα της «Ένταξης» και να μοιραστούν την εμπειρία τους με την κοινότητα.

Περισσότερα...

Εβδομάδες eTwinning – 11ος Εθνικός Διαγωνισμός – Ανοιχτή Ημέρα eTwinning

Εβδομάδες eTwinning – 11ος Εθνικός Διαγωνισμός – Ανοιχτή Ημέρα eTwinning –

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η σχολική χρονιά στο eTwinning ξεκίνησε με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε:

Εβδομάδες eTwinning:

Οι εβδομάδες eTwinning ξεκίνησαν με θέμα την Ψηφιακή Πολιτότητα (Digital Citizenship) και η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης οργανώνει μια σειρά δραστηριοτήτων που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://live.etwinning.net/campaigns/2016/digitalcitizenship 

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.