Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

eTwinning MOOC 2023: Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση»

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας καλεί να συμμετάσχετε στο μαζικό, ανοικτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας http://mooc.etwinning.gr/, με τίτλο: «eTwinning MOOC 2023: Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση» 

Αποτελεί εισαγωγή στο δίκτυο, τις δράσεις και το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχουν οι ευρωπαϊκές πλατφόρμες eTwinning, European School Education Platform (ESEP), και EU Academy σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την επαγγελματική τους ανάπτυξη αλλά και για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συνεργατικών έργων. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας που εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων.

Για τη συμμετοχή στο MOOC δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία στη δράση eTwinning. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα πρέπει να διαθέτουν:

 • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • Βασικές ψηφιακές δεξιότητες

Το πρόγραμμα διαρκεί 4 εβδομάδες. Ο εκτιμώμενος χρόνος που απαιτείται για το πρόγραμμα είναι περίπου 5 ώρες την εβδομάδα (έως 20 ώρες συνολικά). Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν τις εξής διδακτικές ενότητες:

 • Διδακτική Ενότητα 1: Γνωριμία με το eTwinning - Εγγραφή στην ESEP
 • Διδακτική Ενότητα 2: Επαγγελματική Ανάπτυξη - Επεξεργασία Προφίλ εκπαιδευτικού & οργανισμού
 • Διδακτική Ενότητα 3: Δικτύωση, Επικοινωνία & Εύρεση Συνεργατών
 • Διδακτική Ενότητα 4: Ιδέα & Εγγραφή Έργου - Τελικό Quiz

Σημαντικές ημερομηνίες 

 • 4 Σεπτεμβρίου 2023: Έναρξη εγγραφών στο μάθημα (οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως 25 Σεπτεμβρίου 2023)
 • 18 Σεπτεμβρίου 2023: Έναρξη μαθήματος
 • 22 Οκτωβρίου 2023:   Λήξη μαθήματος
 • 29 Οκτωβρίου 2023:   Έκδοση πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης

Εγγραφείτε και εσείς στο μάθημα για να αξιοποιήσετε συμμετοχικές και δυναμικές μορφές επιμόρφωσης με καινοτόμες δυνατότητες και να διευρύνετε τον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας μάθησης! Για να εγγραφείτε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Εγγραφείτε στην πλατφόρμα: http://mooc.etwinning.gr/
 2. Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
 3. Εγγραφείτε στο μάθημα «eTwinning MOOC 2023: Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση» από 4 Σεπτεμβρίου 2023 έως 25 Σεπτεμβρίου 2023 το αργότερο.

Με μία Ζωντανή Εκδήλωση (#webinar) Καλωσορίσματος ξεκινά το MOOC του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης #eTwinning με θέμα: «eTwinning MOOC 2023: Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση» ,τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρα  18.00-19.00

Ο κύριος στόχος αυτής της ζωντανής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της #δομής του μαθήματος και η #πορεία που θα ακολουθήσουμε έως την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής εκδήλωσης οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τη συντονιστική ομάδα του μαθήματος και τους/τις εκπαιδευτές/τριες-διευκολυντές/ντριες και να κάνουν ερωτήσεις.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού YouTube του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης και θα είναι ανοιχτή και σε μη εγγεγραμμένους στο MOOC εκπαιδευτικούς.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=_8RU_SUfp-0

Οι εγγραφές έχουν ξεκινησει και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 25 Σεπτεμβρίου

http://mooc.etwinning.gr/

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.