Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση – Σάββατο 13 Απριλίου 2024 – Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ Ζωγράφου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση, το Σάββατο 13/4/2024 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συνδιοργάνωσαν O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, η Ελληνογερμανική Αγωγή, και ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης eTwinning, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το ΠΜΣ “ Ηλεκτρονική Μάθηση, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: Τελετή Απονομής του 18ου Εθνικού διαγωνισμού

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning, στο πλαίσιο της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με θέμα «Ευημερία στο σχολείο», διοργάνωσε με επιτυχία την τελετή απονομής βραβείων του 18ου Εθνικού διαγωνισμού eTwinning, την Τρίτη 9  Απριλίου 2024, αναδεικνύοντας τους eTwinners Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης και τα πετυχημένα έργα που υλοποιούν στα σχολεία τους.  Στην τελετή βράβευσης κεντρική προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Σταυρούλα Η. Μπαργιώτα διακεκριμένη Ψυχίατρος –Ψυχοθεραπεύτρια MD, MSc, PHD  με την εισήγηση: « Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση». Η ομιλία αυτή έχει άμεση συνάφεια και  πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο».

Περισσότερα...

Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση – Σάββατο 13 Απριλίου 2024 – Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ Ζωγράφου

O Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης eTwinning και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» διοργανώνουν το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις Αίθουσες Πολυμέσων στην Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ Ζωγράφου μια Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Για εγγραφές και πρόγραμμα στο https://edu.ellak.gr/2024/03/29/ai-in-education/

Διαδικτυακή εκδήλωση-18ος Διαγωνισμός eTwinning - Ομιλία

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο», και θα πραγματοποιηθεί ONLINE την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, στις 17.00.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των νικητών/τριών του 18ου Εθνικού Διαγωνισμού και κεντρική ομιλία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένη ομιλήτρια και συγκεκριμένα:«Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών - πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση» - Δρ.Σταυρούλα Μπαργιώτα, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια MD, MSc, PhD

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex, και θα μεταδίδεται δημοσίως ζωντανά από το κανάλι του EOY eTwinning στο YouTube, Hellenic eTwinning στον εξής σύνδεσμο :   18ος Διαγωνισμός eTwinning - Ομιλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

17:00  Έναρξη

17:05-17:20   Χαιρετισμοί:

  • Υφυπουργός Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Ιωάννα Λυτρίβη  
  • Προέδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Σπυρίδων Δουκάκης
  • Προέδρος  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», κ. Δημήτριος Σερπάνος

17:20-17:40   Απονομή  Ειδικών  Βραβείων  

17:40-18.30   Δρ.Μπαργιώτα  «Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση»

18:30-19:00    Απονομή βραβείων 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning

Η ομιλία της κ. Μπαργιώτα ‘Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση’ πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο».

Περισσότερα...

Τελετή βράβευσης 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην τελετή βράβευσης των νικητών του 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning που προκήρυξε ο ΕΟΥ της δράσης eTwinning τον Οκτώβριο 2023 και η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο», την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00-19:00 .

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex, και θα μεταδίδεται δημοσίως ζωντανά από το κανάλι του EOY eTwinning στο YouTube, Hellenic eTwinning.  

 

Στην τελετή βράβευσης του 17ου Εθνικού Διαγωνισμού, προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η ΔρΗλέκτρα Μπάδα, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, SHE Network πολιτισμική ανθρωπολόγος στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, στη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, και εθνική συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων Προαγωγής της Υγείας  Schools for Health in Europe Network Foundation (SHE), με την εισήγηση  «Ο ρόλος του σχολείου στην κοινωνική και συναισθηματική ευεξία των μαθητών».

Πρόγραμμα

17:00 Έναρξη

17:05-17:20  Χαιρετισμοί

17:20-17:30  Ειδικό Βραβείο με θέμα τη δράση STEM 

17:30-18:30  Ηλέκτρα Μπάδα, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, SHE Network  «Ο ρόλος του σχολείου στην κοινωνική και συναισθηματική ευεξία των μαθητών»

18:30-19:00 Απονομή βραβείων 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning

 

Σας περιμένουμε όλους και όλες να γιορτάσουμε την ευημερία στο σχολείο 

με τη βράβευση των νικήτών του 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning!

Έκδοση του 2ου τεύχους του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE)

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης του eTwinning ανακοινώνει την έκδοση του 2ου τεύχους του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE),  https://welcome.etwinning.gr, με το διεθνή τυποποιημένο αριθμό σειράς ISSN 2945-1485. Το περιοδικό απευθύνεται, μέσα από τις μόνιμες στήλες του, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές, επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής,  και άλλους ενδιαφερόμενους για το χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης (πχ, εταιρίες του χώρου, δημοσιογράφους, γονείς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς κα).

Περισσότερα...

«Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning συμμετέχει στη διοργάνωση του 2ου επιστημονικού συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή και τίτλο «Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2024 και αποσκοπεί:

  • Να αναδειχτούν οι θετικές προοπτικές αλλά και οι κίνδυνοι από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.
  • Να διερευνηθεί η σύγχρονη θέση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση είναι εκείνος ο επιστημονικός τομέας που εστιάζει σε «ευφυή» συστήματα διδασκαλίας και μάθησης.
  • Να παρουσιαστούν οι τρόποι μέσω των οποίων η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της διδασκαλίας αλλά και της υποδομής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι:

  • Η τυπική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η μη-τυπική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Ειδική Αγωγή στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Μουσική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Μουσειακή αγωγή στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο υποστήριξης ανά διδακτικό αντικείμενο
  • Η μάθηση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην λεξικογραφία και τη μετάφραση
  • Η Μουσική στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι Εικαστικές Τέχνες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Επιστήμη της Πληροφορίας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Τα εκπαιδευτικά εργαλεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι Τεχνολογίες Εμβύθισης στην εκπαίδευση
  • Τα Εκπαιδευτικά Δεδομένα στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Τα ηθικά διλήμματα σχετικά με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Συνέδριο απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ, στελέχη της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

  • Υποβολή Περιλήψεων έως 31/07/2024
  • Ενημέρωση Συγγραφέων για την αποδοχή των εργασιών 30/09/2024
  • Υποβολή Τελικών Εργασιών για τα πρακτικά συνεδρίου 31/11/2024
  • Διεξαγωγή συνεδρίου 1-3/11/2024

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης και θα αναρτηθούν ψηφιακά πρακτικά με ISSN/ISBN.

Η Επιστημονική Επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες, οι οποίες θα προσκληθούν να επεκταθούν, να γραφούν στα αγγλικά και να υποβληθούν για δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://dide.art.sch.gr/synedrio2/joomla/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.