Οι εβδομάδες eTwinning είναι κοντά μας και φέτος και μας ταξιδεύουν σε καινοτόμες πρακτικές και εμπνευσμένες ιστορίες σχετικές με την Καινοτομία, την Εκπαίδευση και την Ευημερία!
Ο Ελληνικός Οργανισμός Υποστήριξης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με διπλό τρόπο:
- Προσπαθώντας να φέρει την Καινοτομία στην Εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερες τάξεις, μέσω της γνωριμίας ολοένα και περισσότερων εκπαιδευτικών με τη δράση eTwinning, διοργανώνει για πρώτη φορά ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (ΜΟΟC) που σκοπό έχει να εισάγει όσους και όσες επιθυμούν στα οφέλη και τους στόχους της δράσης. Το μάθημα ξεκίνησε ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου, θα τρέξει καθ‘ όλη τη διάρκεια των εβδομάδων eTwinning και θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου 2023. Έχουν ήδη εγγραφεί και συμμετέχουν ενεργά περισσότεροι/ες από 6.000 μέλη, αποδεικνύοντας τη διάθεση των Ελλήνων εκπαιδευτικών για καινοτόμες προσεγγίσεις! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.etwinning.gr/news/moodle/1306-etwinning-mooc-2023-etwinning
- Ως αποκορύφωμα των φετινών εβδομάδων eTwinning διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning στη Σύρο στις 20,21 και 22 Οκτωβρίου 2023. Στο συνέδριο θα συμπεριληφθούν εισηγήσεις, ανακοινώσεις και εργαστήρια που σχετίζονται τόσο με το φετινό Ετήσιο θέμα «Καινοτομία και Εκπαίδευση» όσο και με εκείνο της επόμενης χρονιάς «Η ευημερία στα σχολεία». Μάλιστα, για πρώτη φορά θα συν-διοργανωθεί από κοινού με το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη». Τα συνέδρια θα υλοποιηθούν υβριδικά, δια ζώσης και εξ αποστάσεως με διαδικτυακή μετάδοση (live streaming). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.etwinning.gr/conf2023
Στο πλαίσιο επίσης των εβδομάδων eTwinning 2023, θα επιλέξει ένα (1) έργο που θα υποβληθεί από Έλληνα/ίδα ιδρυτή/τρια και συνιδρυτή/τρια εταίρο από άλλη eTwinning χώρα το επόμενο διάστημα έως και την έναρξη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το έργο πρέπει να εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Καινοτομία και Εκπαίδευση», και να έχει στην περιγραφή το hashtag #eTwinnovation. Το βραβείο θα είναι η συμμετοχή του/της εκπαιδευτικού σε διαδικτυακό ή δια ζώσης Σεμινάριο ή PDW eTwinning το 2024 μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
Στην ομάδα για το ετήσιο θέμα θα βρείτε μια διαδραστική περιοχή με δραστηριότητες, πόρους και συνεργατικά padlets σχετικά με τα υποθέματα της εκστρατείας.
https://school-education.ec.europa.eu/en/group/innovation-and-education-ai-creativity-and-well-being-etwinning
Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους eTwinners καλές και δημιουργικές συνεργασίες!