Το σχολείο μου θέλει να συμμετάσχει στο eTwinning. Τι πρέπει να κάνω;

Όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μία συνεργασία eTwinning, πρέπει να κάνετε τέσσερα πράγματα: 

  1. βρείτε ένα θέμα 
  2. Εγγράψτε το σχολείο σας στην ευρωπαϊκή δικτυακή πύλη www.etwinning.net
  3. Κάντε login στην ευρωπαϊκή πύλη με το username και το password που δηλώσατε κατά τη διαδικασία εγγραφής. Θα διαπιστώσετε ότι πλέον σας παρέχεται ειδική πλατφόρμα (etwinning live) για αναζήτηση συνεργατών και άλλες υπηρεσίες. 
  4. Αναζητήστε σχολείο - συνεργάτη με το εργαλείο εύρεσης συνεργατών στην ειδική πλατφόρμα που σας παρέχεται και εφόσον έχετε κάνει login.

 

Βρείτε ένα θέμα!!!

Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να βρεθεί ένα θέμα που να προσαρμόζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, ούτως ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να καταστεί η δράση ως παιδαγωγική εμπειρία για ολόκληρο το σχολείο. Μπορείτε να πάρετε ιδέες σχετικά με θέματα από την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής πύλης.

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο συγκεκριμμένο θέμα, μην απογοητεύεστε. Προχωρήστε στην εγγραφή του σχολείου σας ως μέλος της κοινότητας eTwinning και σίγουρα θα βρεθεί κάποιο σχολείο που θα σας προτείνει κάποιο θέμα συνεργασίας

 

Εγγράψτε το Σχολείο σας!!!

Για να εγγραφεί ένα σχολείο πρέπει κάποιος από το προσωπικό (καθηγητής, διευθυντής, βιβλιοθηκάριος) να ενδιαφέρεται να αδελφοποιηθεί με άλλο σχολείο της Ευρώπης. Στο στάδιο της εγγραφής του σχολείου, θα ζητηθούν κάποιες πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες για το σχολείο και προτιμήσεις αδελφοποίησης. Αυτό γίνεται για την επιτυχή εύρεση του ιδανικού συνεργάτη.
Μετά την εγγραφή τους, τα σχολεία μπορούν να:

  • χρησιμοποιήσουν το Live για να βρουν συνεργάτες
  • να συνεργαστούν μέσω ενός προσωπικού eTwinning Live
  • να καταχωρήσουν συνεργασίες

To eTwinning Live παρέχει στα σχολεία ένα εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων και ένα chat για να επικοινωνούν με τους πιθανούς συνεργάτες. Μόλις βρουν τον ιδανικό συνεργάτη, μπορούν να κάνουν την εγγραφή της συνεργασίας τους.

Τα εγγεγραμμένα σχολεία και οι συνεργασίες θα αναγνωριστούν και θα προβάλλονται στη διαδικτυακή πύλη του eTwinning. Ένας χάρτης eTwinning θα διαθέτει πληροφορίες για τα συμμετέχοντα σχολεία κάθε χώρας της Ευρώπης. Επίσης, θα διατίθεται μία παρουσίαση της συνεργασίας των σχολείων σε κάποιο έργο eTwinning.

Το eTwinning αναγνωρίζει επίσης τα σχολεία και τους καθηγητές που συμμετέχουν σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία. Τα σχολεία που συμμετέχουν θα λάβουν ένα eTwinning Label. Τα Βραβεία eTwinning θα ανταμείψουν την καλύτερη έκβαση συνεργασίας, που θα οδηγήσει στην παιδαγωγική δημιουργικότητα.

Στην διαδικτυακή ευρωπαική πύλη του www.etwinning.net μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα επιτρέψουν στο σχολείο σας να γίνει επίσημο μέλος της δράσης eTwinning.

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.