Πώς μπορώ να προκαλέσω το ενδιαφέρον του σχολείου μου;

 


Μόλις γίνει η εγγραφή μίας συνεργασίας και εγκριθεί από τον διευθυντή, το επόμενο βήμα είναι να το διαδώσετε στους άλλους εκπαιδευτικούς και στο λοιπό προσωπικό. Εκείνοι που ενδιαφέρονται θα σας συμπαρασταθούν - η πρόκληση θα είναι να πείσετε και το υπόλοιπο σχολείο.

Κάποιοι, αντί να αναλογιστούν το κέρδος, θα δώσουν σημασία σε εμπόδια όπως η έλλειψη χρόνου, η πίεση για την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, οι ανάγκες οργάνωσης - ή απλά δεν θα ενδιαφερθούν.

Εάν είστε εκπαιδευτικός, σαν δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πείσετε τους συναδέλφους σας:

  • Αρχικά, μπορείτε να συνεργαστείτε με συναδέλφους σας με τους οποίους ήδη ανταλλάσσετε ιδέες και υλικό. Ξεκινήστε να προγραμματίζετε μαζί και φροντίστε, οι δραστηριότητές σας να είναι ανοιχτές και εμφανείς για τους άλλους. Μπορεί και οι μαθητές σας να σας υποστηρίξουν σε αυτή τη διαδικασία - μάλλον ασυναίσθητα - αφού θα συζητήσουν με συμμαθητές τους στα διαλείμματα και μπορεί να τους επηρεάσουν. 
  • Να παρουσιάζετε τακτικά τις δραστηριότητές σας στη διοίκηση του σχολείου και φροντίστε να υπάρχει επικοινωνία και πληροφόρηση σε όλα τα επίπεδα. 
  • Τέλος, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το γραφείο υποστήριξης της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης για περισσότερη βοήθεια.
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.