European School Education Platform: Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Το 2022, οι πλατφόρμες του School Education Gateway και του eTwinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συγχωνευτούν στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης. Όλο το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες θα βρίσκονται κάτω από μια στέγη. Μάθετε πώς αυτό θα επηρεάσει τους λογαριασμούς στο eTwinning και στο School Education Gateway.

 

Περιοχή

Ερώτηση

Απάντηση

ESEP γενικά

 

 

1.Πότε κυκλοφόρησε η αρχική έκδοση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης;

 

Η αρχική έκδοση («beta») της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου 2022. Προσφέρει τις βασικές λειτουργίες του eTwinning για την εγγραφή νέων eTwinners και την υλοποίηση έργων. Οι επαναληπτικές εκδόσεις με ενημερωμένες και νέες δυνατότητες και περιεχόμενο θα αναπτυχθούν κατά τους επόμενους μήνες του 2022.

 

 

ESEP/eTwinning

 

 

 

2.Ποιο είναι το νέο URL για την πλατφόρμα; Τι θα γίνει με τα υπάρχοντα URLs;

v  Η νέα πλατφόρμα είναι διαθέσιμη  στη διεύθυνση URL: school-education.ec.europa.eu

v  Όλες οι υπάρχουσες διευθύνσεις  URLs (www.etwinning.net, live.etwinning.net,twinspace.etwinning.net, nso.etwinning.net και  www.schooleducationgateway.eu)  θα ανακατευθυνθούν στη νέα πλατφόρμα όταν γίνει η διακοπή της λειτουργίας των παλιών.

 

eTwinning

 

 

3.Ποιες λειτουργίες του eTwinning υπάρχουν στην αρχική έκδοση της νέας πλατφόρμας;

 

 

 

.

 

 

Σε αυτό το αρχικό στάδιο, η πλατφόρμα εξυπηρετεί κυρίως τους eTwinners, στους οποίους προσφέρει δυνατότητες:

Αναζήτησης συνεργατών και δικτύωσης

v  Δημιουργίας νέων έργων, με τα Twisnpace τους

v  Δημιουργίας νέων ομάδων eTwinning

 

 

Κάποιες από τις υπηρεσίες παραμένουν στην παλιά πλατφόρμα eTwinning μέχρι το κλείσιμό της στις 30.09.2022:

 

v  Περιορισμένες δυνατότητες του eTwinning live.

v  Υπάρχοντα έργα eTwinning

v  Υπάρχουσες ομάδες eTwinning

v  Ειδήσεις, άρθρα, κιτ και άλλο περιεχόμενο σε έως και 33 γλώσσες

 

Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι η εγγραφή νέων χρηστών (και έργων eTwinning) είναι δυνατή μόνο στη νέα πλατφόρμα.

 

SEG/ESEP

 

 

4.Ποια χαρακτηριστικά του School Education Gateway υπάρχουν στην αρχική έκδοση της νέας πλατφόρμας;

 

 

Όλο το ενημερωτικό περιεχόμενο και τα εργαλεία Erasmus+ (κατάλογος μαθημάτων δια ζώσης, ευκαιρίες κινητικότητας και στρατηγικές συμπράξεις) θα παραμείνουν στην παλιά πλατφόρμα School Education Gateway μέχρι να κλείσει. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα ενσωματώνονται σταδιακά στη νέα πλατφόρμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

 

 

 

 

6.Τι αναμένεται μετά την κυκλοφορία της έκδοσης beta;

 

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά προβλέπονται στις επόμενες εκδόσεις:

1.       Σεπτέμβριος/Οκτώβριος:

v  Διαδικασία υποβολής αίτησης για σχολείο eTwinning

v  Σύστημα εσωτερικού γραμματοκιβωτίου (για eTwinning)

v  Μετεγκατάσταση των υπαρχόντων TwinSpaces στη νέα πλατφόρμα (για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω)

v  Μετάβαση των υφιστάμενων Ομάδων eTwinning στη νέα Πλατφόρμα (για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω)

2. Οκτώβριος/Νοέμβριος:

v  Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

v  Διαδικασία υποβολής αίτησης για τα βραβεία eTwinning

Εγγραφή – ο Λογαριασμός μου

 

ESEP γενικά / Εγγραφή

 

 

1.Πώς μπορώ να εγγραφώ στη νέα πλατφόρμα;

 

 

v   Η εγγραφή και η σύνδεση στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης - συμπεριλαμβανομένου του eTwinning - είναι δυνατή μόνο με λογαριασμό EU Login.

 

v  Το EU Login επιτρέπει την πρόσβαση στις διάφορες πλατφόρμες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

v  Οι υπάρχοντες χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό EU Login με την ίδια διεύθυνση email που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγγραφή στο eTwinning ή στην πύλη School Education Gateway για να συγχρονίσουν τους παλιούς και νέους λογαριασμούς τους, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης προσωπικών δεδομένων στον νέο λογαριασμό. Πληροφορίες για τη δημιουργία λογαριασμού ΕU Login μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://bit.ly/3INiygk

 

ESEP γενικά/ Εγγραφή

 

2.Έχω λογαριασμό για το eTwinning ή το School Education Gateway. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να συνδεθώ στη νέα Ευρωπαϊκή Σχολική Πλατφόρμα Εκπαίδευσης;

Ακόμα κι αν έχετε λογαριασμό eTwinning ή School Education Gateway, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν EU

  Login λογαριασμό συνδεδεμένο στο ίδιο email που χρησιμοποιούσατε στις παλιές πλατφόρμες. Δείτε παραπάνω «Πώς μπορώ να εγγραφώ στη νέα πλατφόρμα;».

 

 

ESEP γενικά / Εγγραφή

 

 

3.Έχω λογαριασμό στον  EU Login με διαφορετικό email από αυτό που χρησιμοποιώ στο eTwinning ή στο School Education Gateway. Τι πρέπει να κάνω;

v  Είναι σημαντικό η διεύθυνση email του λογαριασμού EU Login να είναι η ίδια με αυτή του λογαριασμού σας στην παλιά πλατφόρμα eTwinning ή στην πύλη School Education Gateway, αν δεν διαθέτετε λογαριασμό eTwinning. Αυτό θα επιτρέψει τον συγχρονισμό των λογαριασμών και τη μεταφορά των δεδομένων του προφίλ σας (όνομα, επώνυμο, σχολείο, επαφές, έργα κ.λπ.) στη νέα πλατφόρμα.

v  Ενημερώστε (προσωρινά) τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον EU Login ώστε να ταιριάζει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο eTwinning ή στο School Education Gateway. Μπορείτε να αλλάξετε ξανά τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας Σύνδεσης στην ΕΕ (EU Login) αφού συνδεθείτε στη νέα πλατφόρμα για πρώτη φορά.

ESEP γενικά / Εγγραφή

 

4.Δε θυμάμαι ποιο  email χρησιμοποίησα για να εγγραφώ στην πλατφόρμα. Που μπορώ να βρω αυτές τις πληροφορίες;

Για να βρείτε τις διευθύνσεις email που χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στο «Το προφίλ μου» στο eTwinning Live ή στο School Education Gateway.

SEG/eTwinning

 

5.Το προφίλ του χρήστη που έχω θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα;

v  Ναι. Εάν χρησιμοποιήσετε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον λογαριασμό EU Login κατά την εγγραφή σας στη νέα πλατφόρμα με αυτήν που χρησιμοποιείτε στο eTwinning και/ή στην πύλη School Education Gateway, το προφίλ χρήστη σας θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα. Αυτό περιλαμβάνει τα προσωπικά σας στοιχεία και τυχόν οργανισμούς με τους οποίους ενδεχομένως είστε  συνδεδεμένοι.

 

v  Ορισμένα δεδομένα που σχετίζονται με τις προηγούμενες δραστηριότητές σας στην πλατφόρμα δεν θα μεταφερθούν ή θα μεταφερθούν μόνο σε μια αθροιστική προσέγγιση (δείτε τις υπόλοιπες ερωτήσεις και απαντήσεις). Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε λογαριασμό eTwinning και School Education Gateway, μόνο τα δεδομένα από τον λογαριασμό σας eTwinning θα μεταφερθούν.

 

Σημαντικό: μπορείτε να εγγραφείτε στη νέα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης με την ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιούσατε στο eTwinning ή στην πύλη School Education Gateway ακόμα και μετά την κατάργησή τους στις 30.9.2022.

 

 

6.Έχω ήδη συνδεθεί στη νέα πλατφόρμα, αλλά οι διευθύνσεις email μου στην παλιά και στη νέα πλατφόρμα δεν ταιριάζουν. Τώρα τα δεδομένα μου δεν έχουν μεταφερθεί. Μπορώ να το διορθώσω αλλάζοντας ακόμα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού μου Σύνδεσης στην ΕΕ;

 

Εάν έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα, δεν θα είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων λογαριασμού από τις παλιές πλατφόρμες αλλάζοντας αργότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό EU Login. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τον ΕΟΥ.

 

 

School Education Gateway και Teacher Academy

 

SEG

 

1.Δημοσίευσα μαθήματα στον κατάλογο μαθημάτων του School Education Gateway. Θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα;

v  Όχι, τα μαθήματα που δημοσιεύσατε στο School Education Gateway δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.

v  Οι πάροχοι μαθημάτων μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο υποστήριξης του School Education Gateway για να ζητήσουν εξαγωγή των μαθημάτων τους. Το αίτημα εξαγωγής πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 25 Αυγούστου 2022.

SEG

 

2.Θα μεταφερθούν οι λίστες με τις ευκαιρίες κινητικότητας και τις στρατηγικές συμπράξεις στη νέα πλατφόρμα; 

v  Όχι, τυχόν ευκαιρίες κινητικότητας ή αιτήματα στρατηγικής σύμπραξης δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.

v  Ωστόσο, αυτές οι καταχωρίσεις θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες και επεξεργάσιμες στο School Education Gateway μέχρι το κλείσιμό του στις 30.9.2022. Αυτό σας δίνει τον χρόνο να αντιγράψετε και να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να αποθηκεύσετε.

SEG – TA

 

3.Θα έχω πρόσβαση στα πιστοποιητικά και στα σήματα (badges) των μαθημάτων μου στο School Education Gateway/Teacher Academy

 

v  Όχι, τα σήματα και τα πιστοποιητικά που αποκτήσατε στο School Education Gateway δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.

v  Ωστόσο, τα σήματα και τα πιστοποιητικά των μαθημάτων σας και τα πιστοποιητικά διαδικτυακών σεμιναρίων  θα παραμείνουν διαθέσιμα στο προφίλ σας στο  School Education Gateway μέχρι το κλείσιμό του στις 30.9.2022.. Αυτό σας δίνει τον χρόνο να κατεβάσετε τα PDF των πιστοποιητικών σας και να εξαγάγετε τα σήματα των μαθημάτων σας στο Badgr. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση  θα βρείτε στο School Education Gateway.

 

SEG – TA

 

4.Που μπορώ να βρω τη  διαδικτυακή επαγγελματική ανάπτυξη (διαδικτυακά μαθήματα και τηλεκπαιδεύσεις)  στη νέα πλατφόρμα;

 

v  Όλες οι δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης θα είναι προσβάσιμες μέσω της Ενότητας «Ανάπτυξη» της νέας πλατφόρμας. Διαδικτυακές δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης θα πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα EU Academy της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

SEG - TA

 

5.Μπορώ να έχω πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα που είχα παρακολουθήσει στο School Education Gateway στη νέα πλατφόρμα;

 

v  Όχι, τα διαδικτυακά μαθήματα που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στο School Education Gateway δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.

v  Η πρόσβαση στα μαθήματα στο School Education Gateway θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι το κλείσιμό του στις 30.9.2022.

SEG

 

6.Μπορώ να έχω πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα και εκπαιδευτικά βίντεο που βρίσκονται τώρα στο School Education Gateway επίσης στη νέα πλατφόρμα;

 

Τόσο το παλιό όσο και το νέο ενημερωτικό περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου διδακτικού υλικού, άρθρων και σεμιναρίων) θα παραμείνει διαθέσιμο στο School Education Gateway μέχρι το δεύτερο εξάμηνο και θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα κατά τη διάρκεια του 2022.

SEG Toolkit

 

7. Η Ευρωπαϊκή Eργαλειοθήκη για τα Σχολεία θα βρίσκεται στη νέα πλατφόρμα;

 

Όλοι οι πόροι και το υλικό από την Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για τα Σχολεία θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα. Η εμφάνιση της, η δομή και η πλοήγηση θα παραμείνουν διαθέσιμα με τρόπο συμβατό με την νέα πλατφόρμα. Θα είναι διαθέσιμη σε θεματική περιοχή αφιερωμένη στην «Ένταξη» ως μέρος της ενότητας Σχολείο & Ανάπτυξη Συστήματος του ιστότοπου. Ο σχεδιασμός για την εμφάνιση και την πλοήγηση θα δίνει επίσης τη δυνατότητα να ενσωματωθούν νέες εργαλειοθήκες στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης.

SEG Εργαλειοθήκη

8. Έχω χρησιμοποιήσει το εργαλείο αυτοαξιολόγησης και το ερωτηματολόγιο από την Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για τα Σχολεία. Τα αποτελέσματα σε μορφή  PDF που είναι στο προφίλ μου θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα; 

 Όχι, τα αποτελέσματα από την αυτοαξιολόγηση ή το        ερωτηματολόγιο δεν θα μεταφερθούν. Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε, πραγματοποιήστε λήψη και αποθήκευση των αρχείων PDF στον τοπικό σας υπολογιστή πριν από τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

 

 

SEG

 

9.Ως χρήστης του School Education Gateway, έχω αποθηκευμένα αρκετά στοιχεία στο προφίλ μου στα αγαπημένα (μαθήματα, ευκαιρίες κινητικότητας, άρθρα). Θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα;

 

 

 Όχι, τα στοιχεία που έχετε στα «αγαπημένα» δεν θα μεταφερθούν. Οι σύνδεσμοι θα καταστούν ανενεργοί μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας School Education Gateway.

SEG

 

10. Έχω εγγραφεί για να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο από το School Education Gateway. Θα συνεχίσω να το λαμβάνω;

 

 Θα λαμβάνετε το newsletter του School Education Gateway μέχρι να είναι  διαθέσιμο το ενημερωτικό δελτίο από τη νέα πλατφόρμα.

eTwinning

 

 

eTwinning

 

1. Το περιεχόμενο από τις ήδη υπάρχουσες Ομάδες eTwinning θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα;

 

v  Οι Ομάδες με δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2021 και 21.02.2022 θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα μαζί με το περιεχόμενο και το υλικό τους που δημιουργήθηκε μετά την 1.7.2018.

v  Ομάδες χωρίς δραστηριότητα μετά την 01.01.2021 θα καταργηθούν.

v  Σε κάθε περίπτωση, οι eTwinners θα μπορούν να κάνουν λήψη του περιεχομένου των Ομάδων eTwinning τους που τους ενδιαφέρει και που ενδεχομένως επιθυμούν να επαναχρησιμοποιήσουν.

v  Οι μετεγκαταστημένες  Ομάδες eTwinning θα είναι προσβάσιμες από την περιοχή eTwinning της νέας Πλατφόρμας στις 01.10.2022. Το περιεχόμενο της παλιάς πλατφόρμας θα μεταφέρεται σταδιακά στην καινούρια.

 

 

eTwinning

 

2. Τι θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα από το περιεχόμενο μου στο eTwinning;

 

 

 

 

Το ακόλουθο περιεχόμενο στο eTwinning θα μεταφερθεί:

Στις 30.09.2022:

TwinSpaces: περιεχόμενο που δημιουργήθηκε μετά την 1.7.2018 για έργα που καταχωρήθηκαν μετά την 1.7.2018

Ομάδες: περιεχόμενο που δημιουργήθηκε μετά την 1.7.2018 από εκείνες τις Ομάδες που είχαν δραστηριότητες μεταξύ 1.1.2021 και 21.2.2022. Ομάδες που δεν είχαν δραστηριότητες στο διάστημα που αναφέρεται παραπάνω θεωρούνται «ανενεργές» και δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.

 

 

 

Τους επόμενους μήνες του 2022:

Προφίλ χρήστη: βασικές πληροφορίες από την εγγραφή των χρηστών

Εκδηλώσεις: βασικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν από  την ΚΥΥ, τον ΕΟΥ  και τους Πρεσβευτές

 

eTwinning

 

3. Είμαι eTwinnner από το 2010 και συμμετείχα σε πολλές δραστηριότητες, οι οποίες βρίσκονται όλες στο προφίλ μου και στο Portfolio. Θα μεταφερθούν αυτές οι πληροφορίες στη νέα πλατφόρμα;

v  Οι πληροφορίες που περιέχονται επί του παρόντος στο Portfolio σας στο eTwinning θα μεταφερθούν στο νέο Portfolio σας στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023.

v  Το προφίλ σας – το οποίο μπορεί να είναι ορατό σε όλους τους χρήστες εάν το επιθυμείτε – θα εμφανίζει μόνο τις δραστηριότητές σας μετά την 1.7.2018.

v  Σε γενικές γραμμές, όλες οι δραστηριότητες στην πλατφόρμα που πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1.7.2018 θα διαγραφούν, επομένως παρακαλούμε κατεβάστε όλα όσα επιθυμείτε να κρατήσετε.

 

eTwinning

 

4. Θα μπορέσω να κάνω αίτηση για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας;

Τα τρέχοντα έργα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (NQL) στην τρέχουσα ενότητα έργων του eTwinning Live - όπου οι εταίροι και οι διαχειριστές μπορούν επίσης να συνεχίσουν να διαχειρίζονται το έργο και να έχουν πρόσβαση στο TwinSpace των έργων. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ΕΟΥ για τις σχετικές προθεσμίες.

eTwinning

 

5. Τι θα γίνει με τα eTwinning Live events;

v  Τα  eTwinning Live events  (τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά) θα διακοπούν στη νέα πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2022, θα είναι διαθέσιμη μια νέα λειτουργία - που θα ονομάζεται «Αίθουσες» και η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια μικρο-ομάδα που θα περιλαμβάνει έναν χώρο συνάντησης για συνεδρίες τηλεδιάσκεψης, ένα φόρουμ και αρχείο εγγράφων.

v  Σε όλους τους eTwinners θα επιτρέπεται να δημιουργούν Αίθουσες και να προσκαλούν άλλους eTwinners να συμμετάσχουν.

 

eTwinning

6. Τι θα γίνει με την μπάρα προόδου στο eTwinning ; Θα χαθεί;

Η μπάρα προόδου θα παραμείνει ως ένα από τα χαρακτηριστικά του eTwinning και θα προστεθεί κατά τους επόμενους μήνες του 2022. Η λογική της βαθμολογίας θα παραμείνει, αλλά οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την πρόοδο της μπάρας θα προσαρμοστούν στις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στη νέα πλατφόρμα.

 

eTwinning

 

7. Το θα γίνει με τα events στο προφίλ μου;

 

 Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον ΕΟΥ και την ΚΥΥ θα       μεταφερθούν και θα είναι ορατές στο νέο Portfolio της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης, που θα είναι διαθέσιμο από τον Πίνακα ελέγχου μου (My Dashboard) τους επόμενους μήνες του 2022.

 

 

eTwinning

 

8. Συνήθως αναρτώ μηνύματα στο φόρουμ εύρεσης συνεργατών στο eTwinning live. Τι θα γίνει με αυτό το φόρουμ;

 

Μια νέα περιοχή που ονομάζεται «Δικτύωση» επιτρέπει στους eTwinners να δημιουργούν ιδέες για έργα «αναρτώντας» μηνύματα και απαντώντας σε μηνύματα που ήδη υπάρχουν. Όλες οι αναρτήσεις στα τρέχοντα φόρουμ εύρεσης συνεργατών διαγράφηκαν όταν κυκλοφόρησε η νέα πλατφόρμα (Beta) και τα φόρουμ εύρεσης συνεργατών στο eTwinning Live θα απενεργοποιηθούν.

 

eTwinning

 

9. Τι θα γίνουν τα μηνύματα μου στην αλληλογραφία μου;

 

Η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα αλληλογραφίας το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 26.09.2022. Δυστυχώς, τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν στο eTwinning Live θα διαγραφούν.

 

eTwinning

 

10. Μπορώ να συνεχίσω το έργο στο οποίο εργάζομαι αυτή τη σχολική χρονιά;

 

v  Όλα τα τρέχοντα έργα και τα σχετικά TwinSpaces θα είναι ενεργά και προσβάσιμα μέσω του eTwinning Live μέχρι τις 30.09.2022, οπότε και το περιεχόμενο των TwinSpaces που δημιουργήθηκαν μετά την 1.7.2018 θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα.

v  Έργα – για παράδειγμα που συνδέονται με πολυετή έργα Erasmus+ – τα οποία σκοπεύουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και μετά το σχολικό έτος 2021/2022, μπορούν να ανοίξουν ξανά στην ενότητα «έργα» του eTwinning και να συνεχίσουν τις δραστηριότητες στη νέα πλατφόρμα.

 

eTwinning

 

11. Τι θα γίνει με το περιεχόμενο των  Twinspaces μου;

 

v  TwinSpaces έργων που δημιουργήθηκαν μετά την 1.7.2018 (άρχισαν να εργάζονται το σχολικό έτος 2018/2019): Θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα στις 30.9.2022.

v  TwinSpaces έργων που δημιουργήθηκαν πριν από την 1.7.2018, θα αφαιρεθούν.

v  Ενθαρρύνουμε τους eTwinners να κατεβάσουν το περιεχόμενο των TwinSpaces τους που θεωρούν σημαντικό και μπορεί να θέλουν να το επαναχρησιμοποιήσουν.

eTwinning

 

12.Τι θα γίνει με τις αναρτήσεις μου και τα σχόλια μου στο eTwinning Live

 

Όλες οι αναρτήσεις των ροών και τα σχόλια σε αναρτήσεις άλλων ροών θα διαγραφούν.

 

eTwinning

 

13.Τι θα γίνει με τις φωτογραφίες στο προφίλ μου στο eTwinning Live;

 

 

 

Η βασική φωτογραφία του προφίλ σας θα μεταφερθεί. Όλες οι άλλες φωτογραφίες του προφίλ σας θα διαγραφούν.

 

eTwinning

 

14.Είμαι μέλος σε πέντε Ομάδες eTwinning. Χρειάζεται να συμμετέχω εξαρχής στις ομάδες αυτές στη νέα πλατφόρμα;

 

v  Ὁλες οι Ομάδες eTwinning που ήταν ενεργές μεταξύ 1.1.2021 και 22.2.2022 θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα μαζί με τα εγγεγραμμένα μέλη τους στις 30.09.2022.

v  Οι ομάδες που ήταν ανενεργές από 1.1.2021 έως 22.2.2022 δεν θα μεταφερθούν.

 

eTwinning

 

15.Πώς μπορώ να κατεβάσω το υλικό των Twinspaces και των Ομάδων που δε θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα;

v  Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα αρχεία από την ενότητα Υλικά των TwinSpace/Groups επιλέγοντας το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε και κάνοντας κλικ στο «λήψη».

v  Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις εικόνες προβάλλοντας το πρωτότυπο κάθε εικόνας και αποθηκεύοντας το αρχείο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

 

eTwinning

 

16.Θα διατηρηθούν οι επαφές μου και όσοι με ακολουθούν στη νέα πλατφόρμα;

 

Οι επαφές σας ΔΕΝ θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα. Οι πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες που ακολουθείτε ή που σας ακολουθούν ΔΕΝ  θα μεταφερθούν.

 

eTwinning

 

17.Θα έχω πρόσβαση στις εκδηλώσεις που έχω συμμετέχει στο Learning Lab;

 

Όχι, το Learning Lab και όλο το περιεχόμενό του για όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις θα διαγραφούν.

 

eTwinning

 

18.Πού θα μπορώ να βρω τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης;

 

Οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης θα βρίσκονται στην περιοχή «Ανάπτυξη» της  Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης από τις 26.09.2022. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα EU Academy.

 

eTwinning

 

19.Σχεδιάζω να δουλέψω σε ένα έργο από το Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 2022. Πρέπει να αλλάξω τον προγραμματισμό μου και να τελειώσω νωρίτερα ή μπορώ να συνεχίσω στη νέα πλατφόρμα όταν θα μεταφερθεί το Twinspace ;

 

 

Σας συμβουλεύουμε να τερματίσετε τις δραστηριότητες των έργων σας έως τον Ιούλιο του 2022, εκτός εάν σχεδιάζετε να συνεχίσετε για άλλη μια σχολική χρονιά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο έργο ή να ανοίξετε ξανά το υπάρχον έργο σας και να συνεχίσετε να εργάζεστε στο νέο TwinSpace (το οποίο θα έχει το περιεχόμενο του παλιού που δημιουργήθηκε μετά την 1.7.2018).

 

eTwinning

 

20.Η τωρινή πλατφόρμα του eTwinning θα είναι ακόμα διαθέσιμη όταν θα είναι κυκλοφορήσει η νέα πλατφόρμα;

Η τρέχουσα πλατφόρμα eTwinning θα καταργηθεί σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και θα απενεργοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στα τρέχοντα έργα και σε ενεργές Ομάδες έως την απενεργοποίηση της πλατφόρμας του eTwinning και όλων των υπηρεσιών της στις 30.09.2022.

v  Οι eTwinners θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, με το «παλιό» όνομα χρήστη τους και κωδικό πρόσβασης, μόνο στις  ακόλουθες ενότητες του eTwinning Live:

Έργα. Θα μπορούν να  διαχειριστούν τα δικά τους έργα, να υποβάλουν αίτηση για την Ετικέτα ποιότητας,  να έχουν πρόσβαση και να δουλεύουν στο TwinSpace των έργων.

Ομάδες. Θα μπορούν να συνδέονται και να εργάζονται στις eTwinning Ομάδες τους.

Από τις 26.9.2022 και αυτές οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στην Ευρωπαϊκή  Πλατφόρμα  Σχολικής Εκπαίδευσης.

v  Όλα τα νέα έργα και Ομάδες  θα πρέπει να δημιουργούνται στη νέα πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση με τον λογαριασμό EU Login.

 

 

 

 

21.Μέχρι πότε θα μπορώ να έχω πρόσβαση στα TwinSpaces και τις Ομάδες eTwinning μου στην παλιά πλατφόρμα;

 

v  Οι Ομάδες  eTwinning  και τα TwinSpaces θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα στις 30.09.2022, και θα είναι προσβάσιμα από τη νέα πλατφόρμα, αν και το περιεχόμενο θα μεταφέρεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου του 2022.

Περαιτέρω ερωτήσεις

 

 

eTwinning & SEG

1.Έχω κάποια απορία σχετικά με τη μεταφορά στη νέα πλατφόρμα που δεν έχει απαντηθεί στις ήδη υπάρχουσες ερωτήσεις ή χρειάζομαι περαιτέρω υποστήριξη. Τι πρέπει να κάνω;

v  Οι eTwinners  μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΥ στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

v  Οι χρήστες του School Education Gateway μπορούν να επικοινωνήσουν με το helpdesk   του SEG.

eTwinning

 

2.Τι θα γίνει με την εφαρμογή eTwinning;

Η τρέχουσα εφαρμογή eTwinning θα είναι διαθέσιμη όσο η παλιά πλατφόρμα λειτουργεί, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Μια νέα έκδοση της εφαρμογής θα αναπτυχθεί αργότερα το 2022.

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.