Πανευρωπαϊκό συνέδριο για πρεσβευτές της δράσης eTwinning

Από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2012, πρεσβευτές της Δράσης eTwinning από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης καθώς και της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning βρέθηκαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στο Συνέδριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης για τους Ευρωπαίους πρεσβευτές με θέμα: «Σχολικές Ομάδες»

10509_163155967160327_363622391_nΤο συνέδριο οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Ελλάδας και αποτέλεσε μια ευκαιρία θετικής προβολής της χώρας μας, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι 120 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην ολομέλεια αλλά και σε εργαστήρια και να πάρουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους πορεία και στο ρόλο τους ως πρεσβευτές eTwinning. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στη χώρα τους και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους.

Το πρόγραμμα όμως τους έδωσε και τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από χορευτές του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π.Ζήση, οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και παραδοσιακό δείπνο σε εστιατόριο της Πλάκας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η 7η απονομή των Εθνικών Βραβείων eTwinning, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους νικητές καθώς είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε Ευρωπαϊκό κοινό.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου η Anne Gilleran, CSS Senior Adviser, Pedagogical Manager eTwinning, European Schoolnet ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου.

Η μέχρι τώρα αξιολόγηση και τα ένθερμα σχόλια των συμμετεχόντων πιστοποιούν την επιτυχία του συνεδρίου. Την όλη διοργάνωση χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το άρθρο που έγραψε ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, ο κος Bart Verswijvel που κλίνει λέγοντας: «And in case you are worried about the situation in Greece, I can assure you: the Greeks still sing and dance. The Greeks still teach and learn». (Και στην περίπτωση που ανησυχείτε για την κατάσταση στην Ελλάδα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Οι Έλληνες ακόμη τραγουδούν και χορεύουν. Οι Έλληνες ακόμη διδάσκουν και μαθαίνουν).

Περισσότερες πληροφορίες (φωτογραφικό υλικό και παρουσιάσεις)  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:  http://www.etwinning.gr/pdwathens/ .

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.