Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή 17 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας ειδικοτήτων ΠΕ70, Θετικών Επιστημών και Γαλλικής στο σεμινάριο με θέμα το STEM που θα διεξαχθεί στην Τυνησία 2-4 Μαΐου 2019

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή 17 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας ειδικοτήτων ΠΕ70, Θετικών Επιστημών και Γαλλικής στο σεμινάριο με θέμα το STEM που θα διεξαχθεί στην Τυνησία 2-4 Μαΐου 2019. Ο όρος  “STEM” [Science, Technology, Engineering and Mathematics] είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες που θέλουν να αναπτυχθούν τεχνολογικά προσπαθούν να εντάξουν τη μέθοδο STEM στην εκπαίδευση.

 

eTwinning Plus Multilateral Seminar

2nd 4th May 2019

Hammamet, Tunisia

Organization: Greece and Tunisia

Participants from: France, Greece and Tunisia

Theme: “STEMstudent’s age: 6-15

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας ειδικοτήτων ΠΕ70, Θετικών Επιστημών και Γαλλικής που είναι αρχάριοι στο eTwinning και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning, να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών με θέμα το STEM που θα διεξαχθεί στην Τυνησία 2-4 Μαΐου 2019.

Τα σεμινάρια εξεύρεσης συνεργατών αφορούν κυρίως εκπαιδευτικούς χωρίς εμπειρία στο eTwinning με σκοπό να βρουν νέους συνεργάτες εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό και να ξεκινήσουν το πρώτο τους έργο. Θα επιλεγούν 17 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας για το σεμινάριο που να διδάσκουν σε ηλικιακή ομάδα 6 έως 15 ετών. Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά .

 Ολοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίσουν για την εκδοση ειδικής άδειας από το σχολείο/υπηρεσία τους

 Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Να είναι ειδικοτήτων ΠΕ70, Θετικών Επιστημών και Γαλλικής

  • Να διδάσκουν σε ηλικιακή ομάδα 6 έως 15 ετών
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
  • Να μην έχουν υλοποιήσει κανένα έργο eTwinning έως τώρα
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)
  • Να υπάρχει ενασχόληση με Τ.Π.Ε. και οτιδήποτε καινοτόμο στην τεχνολογία

Θα επιλεχθούν 17 εκπαιδευτικοί  που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις με σειρά προτεραιότητας αίτησης. Επί του συνόλου οι 12 θα είναι θετικών επιστημών και ΠΕ70 και οι 5 Γαλλικής.

Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα επιλεγούν και εκπαιδευτικοί που έχουν υλοποιήσει έργα. 

 

Μετά την επιλογή των εκπαιδευτικών θα ζητηθεί να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών, Η/Υ και ενασχόλησης με Τ.Π.Ε. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το eTwinning και η συμμετοχή σε ένα έργο eTwinning.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα πρέπει:

  • Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου
  • Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
  • Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου.

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εως και 27.3.2019 στις 14.00 μ.μ στο: http://www.etwinning.gr/survey/index.php/838282/lang-el 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.