Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο eTwinning σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών στις 17-19 Νοεμβρίου 2016 στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας στα οποία φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών Ρομά, μεταναστών ή προσφύγων και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning με θέμα: «Μετανάστευση-πρόσφυγες-ανεκτικότητα (migration and tolerance)» να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο νομό Κορίνθου (η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο) στις 17-19 Νοεμβρίου 2016 . Θα επιλεγούν 9 εκπαιδευτικοί, κατόπιν ανοιχτής κλήρωσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Adobe Connect.

Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά και οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία. Τα έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης θα καλυφθούν από το έργο eTwinning 2016.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
· Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
· Να μην έχουν υλοποιήσει κανένα έργο eTwinning έως τώρα
· Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
· Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)
Μετά την επιλογή/κλήρωση θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το eTwinning και η συμμετοχή σε ένα έργο eTwinning με θέμα που αφορά τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα πρέπει: Να συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό επιμορφωτικό μάθημα μίας εβδομάδας με θέμα: « eTwinning: η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» στα Αγγλικά πριν την παρακολούθηση του σεμιναρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί των άλλων χωρών
Βαθμός Ασφαλείας :
Να διατηρηθεί μέχρι:
Βαθ. Προτερ:
Μαρούσι, 13-09-2016
Αριθ. Πρωτ 148073/Δ1
ΠΡΟΣ : Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας
Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε.)
ΚΟΙΝ.
ΙΤΥΕ Διόφαντος
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Α’ ΣΠΟΥΔΩΝ
& ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.gr
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες : Π. Αγγελόπουλος
: Ε. Πατεράκη
Τηλέφωνο : 210 344 2648
FAX : 210 344 3354
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου. Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr/survey/index.php/569192/lang-el και οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 30/09/2016 στις 15.00μμ . Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr .

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.