Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο eTwinning σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών στις 12-14 Νοεμβρίου 2015 στην Ανκόνα της Ιταλίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, που τη φετινή σχολική χρονιά (2015-2016) υπηρετούν σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Κέρκυρας και Ζακύνθου να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στην Ανκόνα της Ιταλίας στις 12-14 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας σκοπός του σεμιναρίου είναι η οργάνωση eTwinning έργων με σχολεία που βρίσκονται στα παράλια  της Αδριατικής θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους  με θεματολογία γύρω από τη γεωγραφία της περιοχής, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μεταφορές, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό των περιοχών αυτών.

Θα επιλεγούν 9  εκπαιδευτικοί των παραπάνω Διευθύνσεων, 4 που διδάσκουν σε Γυμνάσια και 5 που διδάσκουν σε ΕΠΑΛ. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει να μπορούν να υλοποιήσουν έργο eTwinning στο πλαίσιο της παραπάνω θεματολογίας  στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκουν τη φετινή σχολική χρονιά.  Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος θα γίνει ανοιχτή  κλήρωση στη διαδικτυακή πλατφόρμα Webex.

Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά και οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία. Τα έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, χωρίς να προκαλείται δαπάνη για το Δημόσιο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
  • Να μην έχουν υλοποιήσει κανένα έργο eTwinning έως τώρα
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2(γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α επίπεδο)

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν, οφείλουν στη συνέχεια να  αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το eTwinning και η συμμετοχή σε ένα έργο eTwinning. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα πρέπει:

  • Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου
  • Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
  • Να υποβάλλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στην ελληνική ιστοσελίδα του eTwinning:  http://www.etwinning.gr/survey/index.php/739298/lang-el και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 23/10/2015 στις 15.00 το μεσημέρι. Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr

Εγκύκλιος

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.