«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της δράσης eTwinning, Αθήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου 2017»

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των όλων των βαθμίδων, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο θεματικό πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο "Learning to think in a digital society" http://www.etwinning.gr/tc2017 που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο διάστημα 28 - 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το συνέδριο δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων κριτικής και υπολογιστικής σκέψης στους μαθητές και μαθήτριες. Η υπολογιστική σκέψη αντιπροσωπεύει μια καθολικά εφαρμόσιμη στάση και σύνολο δεξιοτήτων που όλοι οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν, όπως τονίζεται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις βασικές ικανότητες της δια βίου μάθησης (European e-Competence Framework, e-CF).

Οι κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι ο δημόσιος διάλογος σχετικά με:

  • Την εισαγωγή της υπολογιστικής σκέψης στην εκπαίδευση και των δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει στους μαθητές ώστε να σκέφτονται με αναλυτικό και σφαιρικό τρόπο κατά την επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων.
  • Προετοιμασία των εκπαιδευτικών ώστε να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της κριτικής και της υπολογιστικής σκέψης στα σχολεία και να τις εντάσσουν στις δραστηριότητες eTwinning που υλοποιούν με άλλα σχολεία.

Στο συνέδριο προβλέπεται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Από την Ελλάδα θα επιλεγούν 12 εκπαιδευτικοί, όλων των όλων των βαθμίδων, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (8 εκπαιδευτικοί με έδρα υπηρέτησης εκτός Αττικής, 4 εκπαιδευτικοί με έδρα υπηρέτησης εντός Αττικής) κατόπιν ανοιχτής κλήρωσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Adobe Connect.

Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά.

Τα έξοδα συμμετοχής θα καλυφθούν από το έργο eTwinning 2017.  Τα έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται. Διαμονή στο ξενοδοχείο προβλέπεται μόνο για τους εκπαιδευτικούς με έδρα υπηρέτησης εκτός Αττικής. Όλοι οι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν θα πρέπει να φροντίσουν για την έκδοση ειδικής άδειας, βάσει των νόμιμων διαδικασιών. Η άδεια είναι προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή και πρέπει να κατατεθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.)  από τον εκπαιδευτικό με ΑΔΑ (αριθμός διαδικτυακής ανάρτησης- κωδικός που αποκτά κάθε πράξη μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης της στην εφαρμογή της Διαύγειας) ή από την Υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ΑΔΑ, τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν το συνέδριο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  •  Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
  • Να έχουν συμμετέχει σε ένα τουλάχιστον έργο eTwinning την προηγούμενη διετία
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)

Μετά την επιλογή/κλήρωση θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.etwinning.gr/survey/index.php/785799/lang-el

και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 13/09/2017 στις 14.00 το μεσημέρι. Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.