Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιμορφωτών

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα σε συνεργασία με

  • την Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ) 
  • το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

διοργανώνει τη Δράση εθελοντικών διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons): «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων» μέσω της οποίας προσφέρει τα παρακάτω εξαμηνιαία εξ αποστάσεως e-σεμινάρια:

  • Πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης - Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού - Εργαλεία επικοινωνίας
  • Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων - Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού
  • Εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων - Συνεργατικά και υποστηρικτικά εργαλεία
  • Διαδικτυακές εκπαιδευτικές κοινότητες και αξιοποίηση μαθησιακών αντικειμένων
  • Δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο - Αξιολόγηση και ανάπτυξη κριτικής σκέψης για το ψηφιακό περιεχόμενο

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ύλη των σεμιναρίων κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σκοπός της δράσης είναι η ενεργοποίηση της μεγάλης κοινότητας των Ελλήνων  εκπαιδευτικών του etwinning (21.000 εκπαιδευτικοί) με στόχο την αξιοποίηση των Web 2.0 εργαλείων στην υλοποίηση έργων etwinning αλλά και στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων μέσα από μια Κοινότητα Της Πρακτικής. Στα σεμινάρια έχουν εγγραφεί για να τα παρακολουθήσουν 4.500 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Ο εκπαιδευόμενοι κάθε σεμιναρίου θα χωριστούν σε e-τάξεις των 20-30 εκπαιδευτικών και κάθε e-τάξη θα αναλάβει ένας επιμορφωτής. Ο επιμορφωτής θα αναλάβει την επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς της e-τάξης του, την βαθμολόγηση των δραστηριοτήτων και τον αναστοχασμό. Το υλικό διατίθεται από την κεντρική ομάδα της δράσης.

Οι επιμορφωτές καλό θα είναι να έχουν εμπειρία ως επιμορφωτές σε δια ζώσης ή εξ αποστάσεως σεμινάρια ή να έχουν παρακολουθήσει εξ αποστάσεως σεμινάρια π.χ. εξ αποστάσεως σεμινάρια etwinning, εξ αποστάσεως σεμινάρια του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κυκλάδων.

Πριν της έναρξη των σεμιναρίων θα γίνει σεμινάριο επιμόρφωσης των επιμορφωτών στα εργαλεία αλλά και για τα σεμινάρια γενικότερα.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν επιμορφωτές στα παραπάνω σεμινάρια να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας που θα βρείτε ΕΔΩ. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 10/10/2017

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα μαθήματα αυτά έχουν ως αντικείμενο την αξιοποίηση των ΤΠΕ στο eTwinning και στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων. Τα λογισμικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίως Web 2.0 εφαρμογές, που τρέχουν κατευθείαν από το διαδίκτυο (χωρίς να χρειάζονται εγκατάσταση), αλλά και ελεύθερα και ανοικτά λογισμικά, που θα κατεβαίνουν από το διαδίκτυο δωρεάν.

Διαδικασία

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα υλοποιηθούν εξ' ολοκλήρου από απόσταση. Κάθε εβδομάδα (τη Δευτέρα) θα αναρτάται στον ιστοχώρο των σεμιναρίων το εκπαιδευτικό υλικό της εβδομάδας, καθώς και κάποιες δραστηριότητες – ασκήσεις, τις οποίες οι επιμορφούμενοι θα καλούνται να υλοποιήσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων. H διαδικασία θα υποστηρίζεται από την επικοινωνία των συμμετεχόντων μέσω της πλατφόρμας Moodle του eTwinning καθώς και της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης BigBlueButton.

Forum επιμορφωτών

Στην αρχή του δικτυακού τόπου έχει δημιουργηθεί ένα νέο «μάθημα» με όνομα Forum επιμορφωτών όπου συμμετέχουν μόνο οι επιμορφωτές όλων των μαθημάτων και εκεί μπορούμε να σχολιάζουμε και να ρωτάμε ό,τι μας απασχολεί.

Βεβαίωση

Με την ολοκλήρωση του διαδικτυακού μαθήματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους επιμορφωτές.

Διάρκεια

Κάθε διαδικτυακό μάθημα θα έχει διάρκεια 120 ωρών περίπου (6 μήνες) και ξεκινά από τον Οκτώβριο 2017 μέχρι τον Μάιο 2018. Εκτιμούμε ότι χρειάζονται από 1 – 3 ώρες κάθε εβδομάδα για να βαθμολογεί ο/η επιμορφωτής/τρια τις δραστηριότητες της e-τάξης του.

Επιστημονική Επιτροπή Σεμιναρίων

  • Αναστασιάδης Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Βοσινάκης Σπύρος, Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου 
  • Παπαδάκης Σπύρος, Διευθυντής ΠΕΚ Πατρών
  • Παρασκευάς Μιχάλης, Επικ. Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Υπεύθυνος ΕΥΥ eTwinning
  • Ραβάνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
  • Τζιμόπουλος Νίκος, Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κυκλάδων
  • Τσινάκος Αύγουστος, Καθηγητής ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
  • Σάμψων Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Curtin, Περθ, Αυστραλία
  • Σγουροπούλου Κλειώ, Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας
  • Τσιάτσος Θρασύβουλος, Επικ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Δημητρακοπούλου Αγγελική, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου 
  • Φεσσάκης Γιώργος Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αιγαίου
  • Κόλλιας Βασίλειος, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πληροφορίες: Νίκος Τζιμόπουλος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.