Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Φθινόπωρο 2012: Online σύγχρονες τηλεκπαιδεύσεις (rapid synchronous elearning)

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη των online σύγχρονων τηλεκπαιδεύσεων, εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης, για τρίτη συνεχή χρονιά.

κ

H μικρής διάρκειας σύγχρονη  τηλεκπαίδευση (rapid  synchronous elearning), αποτελεί ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης, αφού μπορεί να είναι συμπληρωματική ως προς την παραδοσιακή,  χωρίς χωροχρονικούς περιορισμούς, με αυξημένες δυνατότητες πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό και ολιγόλεπτα ή ωριαία οργανωμένα μαθήματα.  Επίσης, μπορεί να προσφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία, την αμεσότητα της επαφής του εκπαιδευτή  με τους εκπαιδευόμενους, και να δώσει μια άλλη διάσταση στο αντικείμενο της μάθησης (Trentin and Scimeca , 1999). Οι εκπαιδευόμενοι, αν και δε βρίσκονται στον ίδιο τόπο με τον εκπαιδευτή, μπορούν να έχουν μαζί του φωνητική και οπτική επικοινωνία, και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνουν τους περιορισμούς των αποστάσεων.

Οι ωριαίες σύγχρονες τηλεκπαιδεύσεις για το σχολικό έτος 2012-2013, πραγματοποιούνται από τους πρεσβευτές της δράσης και εστιάζουν στην ενημέρωση για τη δράση, στη χρήση των εργαλείων και στην εκπόνηση των έργων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 30 ανά συνεδρία και θα υπάρχει δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και 2 ημέρες πριν την πραγματοποίησή τους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Για το πρόγραμμα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης αλλά και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάντε κλικ εδώ.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα κενών θέσεων στην κάθε συνεδρία που τυχόν σας ενδιαφέρει. Δεν έχετε, παρά να επισκέπτεστε όσο πιο συχνά μπορείτε το www.etwinning.gr ή εναλλακτικά να επικοινωνείτε με την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   και στο τηλ:   801 11 38946 (etwin), ώστε να είστε διαρκώς ενήμεροι τόσο για τις σύγχρονες τηλεκπαιδεύσεις όσο και για όλες τις πραγματικά εξαιρετικές δράσεις που είναι  ήδη έτοιμες ή βρίσκονται σε εξέλιξη από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, για όλους εσάς. Σας περιμένουμε.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.