Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Το eTwinning καλωσορίζει έργα που υλοποιούνται από σχολεία της ίδιας χώρας

Απο σημερα μπορειτε να κανετε έργα με συναδέλφους σας απο την Ελλαδα!!!

Σχεδόν όλες οι χώρες του eTwinning θα συμμετάσχουν σε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που επιτρέπει σε σχολεία της ίδιας χώρας να αναπτύσσουν από κοινού κάποιο έργο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του eTwinning.Read More Από το ξεκίνημα του eTwinning το 2005 μέχρι τώρα, μόνο σχολεία διαφορετικών χωρών είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μαζί κάποιο έργο.

Το eTwinning αποφάσισε τώρα να «τρέξει» ένα πιλοτικό πρόγραμμα και να ανοίξει την πλατφόρμα σε έργα που υλοποιούνται από μία μόνο χώρα, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών από την ίδια χώρα. Αυτό θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για χώρες με αποκεντρωμένα εκπαιδευτικά συστήματα, με περισσότερες της μίας επίσημες γλώσσες ή ένα δίκτυο σχολείων στο εξωτερικό.

Οι καινούργιοι eTwinners και οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν μεγάλη εμπειρία θα ωφεληθούν επίσης από αυτή τη νέα ευκαιρία, επειδή τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη συνεργατική μάθηση και την πλατφόρμα του eTwinning στη μητρική τους γλώσσα πριν τολμήσουν το άλμα σε διεθνή έργα.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία. Έργα που υλοποιούνται από μία μόνο χώρα δεν μπορούν να λάβουν Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας και Ευρωπαϊκά Βραβεία. Ωστόσο, είναι δυνατή η οργάνωση πιστοποίησης και βραβείων σε επίπεδο χώρας.

http://www.etwinning.net/el/pub/news/news/etwinning_welcomes_projects_co.htm#

Πως να εγγράψετε ένα National έργο eTwinning με εκπαιδευτικούς της Ελλάδα: 

https://www.youtube.com/watch?v=O9KtT0MSceo

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.