Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Το eTwinning υποστηρίζει το 1 Goal: Εκπαίδευση για όλους της ActionAid

 
 
 

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εκστρατεία 1 Goal-Εκπαίδευση για όλους. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO. κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. και της κυρίας Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Προέδρου της ActionAid Ελλάς που πραγματοποιεί την εκστρατεία στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της  UNESCO. με τη συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Super League Ελλάδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολιτικοί. καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στο 1GOAL: 1 μάθημα για όλους. Συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου. 20.820 μαθητές από 232 σχολεία όλης της χώρας ένωσαν τη φωνή τους με εκατομμύρια μαθητές απ" όλο τον κόσμο ζητώντας «εκπαίδευση για όλους». Πολλά από τα σχολεία αυτά είναι eTwinning σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν ενεργά. Στη σελίδα http://www.actionaid.gr/GAW2010 μπορείτε να δείτε τα σχολεία που συμμετείχαν καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας. Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. κ. Άννα Διαμαντοπούλου. που μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «...είχα την πολλή θετική εμπειρία του πώς ανταποκρίθηκαν τα σχολεία και τα παιδιά την εβδομάδα για την εκπαίδευση που έγινε τον Απρίλιο [...] δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα είναι το τι επιπτώσεις έχει στη ζωή ενός παιδιού να συμμετέχει σ΄αυτή την ηλικία. το να ξεκινά τη ζωή του με την αίσθηση της προσφοράς. της συμμετοχής. της αλληλεγγύης μ" ένα παιδάκι σε ένα άλλο σημείο του πλανήτη. Και την ίδια στιγμή να κατανοεί το ίδιο τη σημασία της παιδείας. τη σημασία του σχολείου...»

Μετά το πέρας των ομιλιών. οι παρευρισκόμενοι υπέγραψαν υπέρ της εκστρατείας. στέλνοντας SMS από το κινητό τους στον αριθμό 54002. Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning παρευρέθηκε στην εκδήλωση. εφόσον στηρίζει τις δράσεις της ActionAid. και σύντομα θα σας ανακοινώσει τι ετοιμάζει για το Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.