Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας για το Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο το 16% των Ευρωπαίων πολιτών έχει περιορισμένα οικονομικά μέσα. ενώ 79 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην Ευρώπη. ο ένας στους δέκα ζει σε νοικοκυριά που αποτελούνται αποκλειστικά από ανέργους. Για το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού ακόμα και η εργασία δεν σημαίνει διέξοδο από τη φτώχεια. Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά κινδυνεύει να βρεθεί να μεγαλώνει κάτω από το όριο της φτώχειας. με ό.τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον του.
 
Θεωρώντας ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός επηρεάζουν όλη την κοινωνία ως σύνολο. η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε το 2010 Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχιας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. στοχεύοντας να αναδείξει τη σημασία της συλλογικής ευθύνης και δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων. Στόχος είναι να αναγνωριστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν πλήρως στη κοινωνία. καθώς επίσης και να αυξηθεί η συμμετοχή του κοινού στις πολιτικές για την κοινωνική ένταξη. τονίζοντας την ευθύνη όλων για την εξάλειψη της φτώχειας και της περιθωριοποίησης.
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning θέλει να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. να σχεδιάσουν και να οργανώσουν προγράμματα eTwinning. μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. με θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν. η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης προχωρά στη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος. Στόχοι της κοινότητας είναι:
  • Να παρέχει στους εκπαιδευτικούς χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για να αναπτύξουν προγράμματα που προάγουν την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Να παρουσιάσει δραστηριότητες. παιχνίδια και σχέδια μαθημάτων. τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν στα προγράμματά τους. παρουσιάζοντάς τα στη συνέχεια στην κοινότητα.
  • Να οργανώσει online διαγωνισμούς για την καλύτερη και πιο πρωτότυπη χρήση διδακτικών τεχνικών.
  • Να δείξει στους εκπαιδευτικούς πώς να οργανώσουν βήμα-βήμα ένα πρόγραμμα με παιδαγωγικούς στόχους- εργαλεία-αξιολόγηση κτλ.
Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στην κοινότητα θα έχουν την ευκαιρία να:
  • Μοιραστούν ιδέες για τα προγράμματα που θα αναπτύξουν για το Ευρωπαϊκό Έτος.
  • Σχεδιάσουν και να οργανώσουν το πρόγραμμά τους σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης.
  • Βρουν υποστηρικτικό υλικό για τις δραστηριότητες που θα οργανώσουν στην τάξη.
  • Να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους συναδέλφους τους.
Η κοινότητα θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και θα υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς που θα αποφασίσουν να οργανώσουν πρόγραμμα σχετικό με το Ευρωπαϊκό Έτος. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος. μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.
 
Στο πλαίσιο λειτουργίας της κοινότητας οργανώνουμε ποικίλες δραστηριότητες με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση των σχολείων που θα συμμετέχουν!
 
Παρακινείστε τους μαθητές σας να συμμετέχουν στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Προωθήστε μια κοινωνία που στηρίζει και καλλιεργεί την ποιότητα ζωής. την κοινωνική ευημερία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Βοηθήστε και εσείς στην κατάργηση των στερεοτύπων και του στιγματισμού για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. μέσα από ένα eTwinning πρόγραμμα!
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.