Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Global Junior Challenge: eTwinners μεταξύ των νικητών!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι. μεταξύ μόνο δώδεκα νικητών παγκοσμίως. δύο eTwinning έργα κέρδισαν το Global Junior Challenge!

Το Global Junior Challenge. που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. είναι ένας αναγνωρισμένου κύρους διαγωνισμός που προωθεί η Πόλη της Ρώμης και οργανώνει η Fondazione Mondo Digitale. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να βελτιωθεί ο ψηφιακός πολιτισμός στο σχολείο. Σε αυτή την 5η έκδοση. οι νικητές επιλέχθηκαν. στις 9 Οκτωβρίου. από τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες.

Και στις τέσσερις κατηγορίες. eTwinning έργα αναδείχθηκαν στον τελικό γύρο. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που έφτασαν στον τελικό! Όσο για τους νικητές. είμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε δύο ιδιαίτερα eTwinning έργα. που ήταν οι κορυφαίοι νικητές στην ηλικιακή τους κατηγορία:

Schoolvision 2009! 
Νικητής της κατηγορίας "έως 15 ετών "
Το Schoolvision 2009!. συντονίστηκε από το Yester Primary School (Ηνωμένο Βασίλειο). και συμμετείχαν σε αυτό δημοτικά σχολεία από τριάντα χώρες της Ευρώπης. Εμπνευσμένο από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision. το Schoolovision 2009! προσκάλεσε μαθητές να τραγουδήσουν. να ηχογραφήσουν και να ?ανεβάσουν? ένα εθνικό τραγούδι σε ένα blog. Στη συνέχεια. ψηφίστηκαν οι καλύτερες ερμηνείες από όλους τους μαθητές. παράλληλα με τον πραγματικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision στην τηλεόραση. 

The Pizza Business Across Europe
Νικητής της κατηγορίας "έως 18 ετών"
Εξετάζοντας την πίτσα ως γέφυρα που συνδέει την παράδοση με τον νεωτερισμό. μαθητές από την Ιταλία. την Πορτογαλία. τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. εξερεύνησαν την ιστορία. την εξέλιξη και τους τρόπους προετοιμασίας αυτού του πιάτου. οργανώνοντας θεματικά εργαστήρια και αναπτύσσοντας την ιδέα μίας "εικονικής πιτσαρίας".

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.