Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Πρόσκληση για νέο σώμα Ελλήνων πρεσβευτών eTwinning για το σχολικό έτος 2009-2010

Θητεία
  • Από 1/9/2009 έως 31/8/2010
Αριθμός θέσεων: 20
 
Κατανομή ανά περιοχές
ΑΤΤΙΚΗ
3
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική 1
Πέλλα-Ημαθία-Πιερία 1
Κιλκίς-Σέρρες 1
3
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αιτωλοακαρνανία
1
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Φωκίδα - Βοιωτία - Εύβοια 1
Ευρυτανία - Φθιώτιδα 1
2
ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗ
Ροδόπη - Έβρος 1
Καβάλα - Ξάνθη - Δράμα 1
2
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αρκαδία - Λακωνία - Μεσσηνία
1
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Φλώρινα - Καστοριά 1
Κοζάνη - Γρεβενά 1
2
 
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τρίκαλα - Καρδίτσα
1
ΚΡΗΤΗ
Χανιά - Ρέθυμνο
1
ΗΠΕΙΡΟΣ
Πρέβεζα - Aρτα
1
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
1
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
1
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
1
 
Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι παραπάνω θέσεις σύμφωνα με την κατανομή. η ΕΥΥ eTwinning διατηρεί το δικαίωμα επαναπροκήρυξης για συγκεκριμένες περιφέρειες.
 
Καθήκοντα-Αρμοδιότητες
  • υποχρεωτική συμμετοχή στην εκπαίδευση των πρεσβευτών. η οποία θα πραγματοποιηθεί εν μέρει στην Αθήνα και εν μέρει ηλεκτρονικά από απόσταση (με χρήση του Χώρου Ηλεκτρονικής Μάθησης moodle της Εληνικής πύλης eTwinning) στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2009-2010. Τα έξοδα από ενδεχόμενη μετακίνηση θα καλυφθούν από την ΕΥΥ. 
  •  παρακολούθηση και έλεγχος της προόδου των έργων στην περιοχή ευθύνης τους 
  • διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον δύο ημερίδων (workshops) σε κεντρικές πόλεις της περιοχής ευθύνης τους
  •  υποβολή έκθεσης ενεργειών ανά  τετράμηνο  
  • γραπτή αναφορά για συμμετοχή σε workshop. ημερίδες. συνέδρια τα οποία σχετίζονται με τη δράση 
  • τακτική χρήση της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης moodle για το eTwinning. ως μέσο επικοινωνίας με την ΕΥΥ και ενημέρωσης πάνω σε θέματα της δράσης
  • αξιολόγηση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που υλοποιούν συνεργασία eTwinning για δίωρη συμπλήρωση ωραρίου ή υπερωριακή απασχόληση και υποστήριξη της διαδικασίας για τους εκπαιδευτικούς που υπάγονται στην περιοχή ευθύνης τους.
  • παρακολούθηση των έργων και επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει 2ωρη συμπλήρωση ωραρίου ή υπερωριακή απασχόληση στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξι μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας eTwinning 2009 (όπως θα προκύψουν με βάση την προκήρυξη η οποία αναρτήθηκε στο Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων του Ε.Α.Ι.Τ.Υ. https://mhtrwo-dy.cti.gr/ στις 12/05/2009). θα συμπεριληφθούν εξ ορισμού στο νέο σώμα πρεσβευτών (δεν περιλαμβάνονται στις 20 νέες θέσεις) και παράλληλα με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες τους θα αναλάβουν και πλήρη καθήκοντα πρεσβευτή στην περιφέρεια στην οποία υπάγονται .

Κριτήρια επιλογής
Απαραίτητες  προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για την επιλογή:
Α) η συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία μόνιμων εκπαιδευτικών (συνυπολογίζοντας την προϋπηρεσία ως αναπληρωτή/τριας) τουλάχιστον τριών ετών από τα οποία δύο τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολεία της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Β) η πολύ καλή γνώση μίας βασικής ξένης γλώσσας (επίπεδο Γ1 - αγγλικά. γαλλικά. γερμανικά ή ιταλικά)
Γ) η εμπειρία στη χρήση των ΤΠΕ όπως αυτή αξιοποιείται μέσα από την ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία
Δ) τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη συνεργασία eTwinning ή μία συνεργασία eTwinning που βρίσκεται σε εξέλιξη
Επίσης. θα προσμετρηθούν θετικά:
E) η ύπαρξη μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών ειδικά σε αντικείμενο που σχετίζεται με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση
ΣΤ) η υλοποίηση έργων etwinning. που έχουν βραβευτεί σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο
ΣΤ) ενέργειες προβολής και διάχυσης της δράσης. είτε ως μέλος προηγούμενων ομάδων πρεσβευτών etwinning είτε στο πλαίσιο του γενικότερου ρόλου τους στην εκπαίδευση
Αμοιβή
Για τις ανάγκες διοργάνωσης ημερίδων και γενικότερης προβολής της δράσης στην περιοχή τους. θα καταβληθεί σε κάθε πρεσβευτή. κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. ποσό ενίσχυσης 160 ευρώ.
Για την πληρωμή του ως πρεσβευτής ο εκπ/κός θα χρειαστεί.  μετά την επιλογή του. να καταθέσει άδεια από το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκει.
  
 
Ημερομηνίες
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Έως 20/7/2009
  • Προθεσμία δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων: Έως 31/7/2009
  • Περίοδος υποβολής δικαιολογητικών και οριστικοποίησης αποτελεσμάτων από τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν τις θέσεις με βάση τα αποτελέσματα της βαθμολογίας: Έως 14/8/2009. Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν αποστείλει όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρει στην αίτησή του ή τα αποστείλει εκτός της προαναφερθείσας προθεσμίας. η θέση θα καλύπτεται αυτόματα από τον επόμενο στη βαθμολογία.  

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

 
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.