Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πάτρα 10-12 Μαίου 2024.

Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πάτρα 10-12 Μαίου 2024.

Multilateral Seminar "Applications, tools and perspectives of ΑΙ in education", for Secondary School Teachers, Patras, Greece, 10-12 May 2024"

https://www.etwinning.gr/ms2024                                    

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ήμερο Πανευρωπαϊκό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από 10 έως 12 Μαίου 2024 στο ΙΤΥΕ "ΔΙόφαντος", www.cti.gr

Το σεμινάριο αφορούσε την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με 70 εκπαιδευτικούς eTwinners από 13 Ευρωπαϊκές χώρες.

 Σε αυτό πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις εργαλείων, εργαστήρια και εισηγήσεις για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση με διακρατική επικοινωνία και συνεργασία

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ατζέντα https://www.etwinning.gr/ms2024agenda, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες και τα εργαστήρια:

 Παρασκευή 10 Μαΐου

"Intelligent educational data management – The unsupervised learning approach" (Cleo Sgouropoulou)

 AI in eTwinning Projects (Panagiotis Angelopoulos)

Networking Activities using AI, Maria Vasilopoulou, Sophia Kouzouli, Natalia Tzitzi, Andreas Galanos – GR NSO

Σάββατο 11 Μαΐου

AI4EDU: Practical AI Applications for a more Attractive and Efficient Educational Process (Gregory Milopoulos)

Artificial Intelligence Applications in Education for eTwinning Projects (Adil Tugyan, Ertan Kocabaş)

Discovery Space: Artificial Intelligence as a Tool for Dynamic Student Assessment (Dimitris Koulentianos)

 Κυριακή 12 Μαΐου

Twinspace and Collaboration in eTwinning Projects (Sophia Kouzouli, Andreas Galanos

How to plan and register an eTwinning project (Maria Vasilopoulou, Natalia Tzitzi)

 

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning στην Ελλάδα εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχία των εργασιών του σεμιναρίου.

Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της Εκπαίδευσης.  Συμμετέχουν σε αυτή περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο εκπαιδευτικοί από περισσότερα από 313.000 σχολεία, από 44 χώρες. Από τη χώρα μας συμμετέχουν σχεδόν όλα τα σχολεία (άνω των 14.000) και περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί, που έχουν δημιουργήσει άνω των 22.000 συνεργατικών έργων τα τελευταία 19 χρόνια.

Το eTwinning αναπτύσσει και παρέχει στην Εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας σύγχρονες ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, επιμόρφωση σε εκπαιδευτικά εργαλεία, σε πλατφόρμες υποστήριξης της μάθησης, σε εκπαιδευτική ρομποτική και STEM, ενώ στην παρούσα φάση διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.

Η μεγαλύτερη όμως αξία είναι αυτή του ανθρώπινου δικτύου του eTwinning για τη βελτίωση της διδασκαλίας των εκπαιδευτικών και της Εκπαίδευσης γενικότερα, ενός  δικτύου που στηρίζεται στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία και στην αρμονική συνεργασία θεσμικών φορέων των Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν σε αυτή

Η εκπαιδευτική κοινότητα του eTwinning έχει καταφέρει με τη δυναμική των μελών της να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα και να αυξάνει διαρκώς τα μέλη της υποδεχόμενη στους κόλπους της διαρκώς νέα μέλη με όρεξη για καινοτόμες δράσεις και για ουσιαστική επικοινωνία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning ευχαριστεί θερμά:

  • Τα στελέχη του ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και τα μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης που συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση του συνεδρίου
  • Το πρακτορείο Fastravel by Keramidas, για την υποστήριξη της διοργάνωσης του συνεδρίου
  • Το ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για τη διάθεση των αιθουσών

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.