Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση και eTwinning

Ο υπεύθυνος του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, κ. Μιχάλης Παρασκευάς, καθηγητής στο Παν. Πελοποννήσου και αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ "Διόφαντος" μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση με την δημοσιογράφο Αρετή Μπίτα στην εκπομπή "Σε Δι@δραση" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (02.02.2024). Ο κ. Παρασκευάς ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τον εκπαιδευτικό στην προσαρμογή της διδασκαλίας του στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή, στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων αλλά και στην αξιολόγηση των επιδόσεων των μαθητών, στη διαχείριση της τάξης, ενώ επίσης μπορεί να βελτιώσει την διαχείριση των υποδομών των εκπαιδευτικών μονάδων. Παρουσίασε επίσης τη συμβολή του eTwinning για την επιτυχή ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις εκπαιδευτικές πρακτικές, μέσω ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει και διεθνών επιμορφωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει προς όφελος των εκπαιδευτικών.

 

Περισσότερα: https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/se-diadrasi/ondemand/590415/se-di-drasi-me-tin-areti-mpita-02-02-2024/ (απόσπασμα: 17:20 - 34:30)

 

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.