Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

To eTwinning στην elearning expo!

dΕλάτε στην elearning expo 6- 7 Οκτωβρίου 2012 και λάβετε μέρος στην συνεδρία που αφορά  το eTwinning

Η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στο e-learning πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στις 6 και 7 Οκτώβριου του 2012 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, προσφέροντας τη μοναδική δυνατότητα στους επισκέπτες της να διερευνήσουν τις  ευκαιρίες, που κρύβει σήμερα το e-learning, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις τεχνολογίας, ανοιχτές συζητήσεις, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης

Στην έκθεση θα συμμετέχει το eTwinning με δύο συνεδρίες:

Σάββατο 06/10: 10.00-11.00 « eTwinning: Η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης». Μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης και εκπαιδευτικοί θα σας δώσουν τη δυνατότητα να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να εμπνευστείτε από καλές πρακτικές για να μπείτε και εσείς στην ευρωπαϊκή οικογένεια του eTwinning και να οργανώσετε κάτι καινοτόμο με τους μαθητές σας!

Κυριακή 07/10: 11.15-12.15 « Διαδικτυακή eTwinning κοινότητα “Creative Classroom” (Δημιουργική Τάξη)»

Η διαδικτυακή κοινότητα “Creative Classroom” είναι μια από τις κοινότητες που ξεκίνησαν να λειτουργούν στην πλατφόρμα της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning το 2010 με δημιουργό και συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ειρήνη Πατεράκη. Σκοπός της να έρθουν σε επικοινωνία εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες και ειδικότητες και να ανταλλάξουν ιδέες, καλές πρακτικές, να διαμοιραστούν το υλικό τους και να γίνουν πιο δημιουργικοί στην τάξη τους. Στην κοινότητα οργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες, διαγωνισμοί και καμπάνιες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάθε μήνα, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε webinars (διαδικτυακές σύγχρονες συναντήσεις) τα “ expert talks”, όπου ειδικοί σε διάφορους τομείς παρουσιάζουν τη δουλειά τους και εμπνέουν τους εκπαιδευτικούς με τις ιδέες τους. Στη συνεδρία αυτή η δημιουργός και διαχειρίστρια της κοινότητας Ειρήνη Πατεράκη θα σας παρουσιάσει την κοινότητα, τον τρόπο που λειτουργεί και πώς να γίνετε μέλη της αλλά και να λάβετε μέρος σε πρακτικές δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν δοκιμαστεί στην κοινότητα και που μπορείτε και εσείς μετά με τη σειρά σας να τις οργανώσετε στην τάξη σας!

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.