Ευρωπαϊκό eTwinning Camp στη Χαλκιδική

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Χαλκιδική το ετήσιο eTwinning Camp. που διοργανώθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (CSS). προς τιμήν των νικητών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού eTwinning 2009.  Μετά τις προηγούμενες τρεις αντίστοιχες διοργανώσεις στις Κανάριες Νήσους. τη Σικελία και την Πορτογαλία. φέτος επιλέχτηκε η χώρα μας για να φιλοξενήσει τους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς και μαθητές.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής. που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική από τις 21 έως τις 25 Απριλίου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Oceania Club στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. ενημερώθηκαν οι τοπικοί φορείς. εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στην εναρκτήρια ημέρα των εργασιών για να απευθύνουν χαιρετισμό. Ειδικότερα. την ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν οι:
  • Τουρλιδάκης Ιωάννης. πρεσβευτής eTwinning στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής
  • Καρτσιώτης Θεόδωρος. Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Α" Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής
  • Περσυνάκης Εμμανουήλ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής
  • Ζωγράφος Αστέριος. Νομάρχης Χαλκιδικής
  • Παπαγιάννης Ανδρέας. Δήμαρχος Ν. Μουδανιών
Όλοι οι τοπικοί φορείς καλωσόρισαν τους παραβρισκόμενους και τόνισαν στις ομιλίες τους τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων σε πιο αποκεντρωμένες περιοχές. Παράλληλα. πρόσφεραν μικρά δώρα στους μαθητές και ενημερωτικό υλικό για τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή. Τοπικό τηλεοπτικό κανάλι κάλυψε τις εναρκτήριες εργασίες και οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να δώσουν σύντομες συνεντεύξεις προβάλλοντας το eTwinning και τη διοργάνωση γενικότερα.
 
Κατά το υπόλοιπο της διαμονής τους. μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν. ανταλλάσσοντας ιδέες. απόψεις και εμπειρίες καθώς και να  συμμετέχουν σε εργαστήρια. αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα. Πριν την αναχώρηση τους πραγματοποίησαν και εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Φωτογραφικό υλικό. video και σχόλια από τους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται στο σχετικό ιστολόγιο που δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές στη διεύθυνση (http://blog.eun.org/etwinningcamp2009/).
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.