SELFIE -HMEΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας 2022, η Εθνική Μονάδα καλείται να διοργανώσει διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για το εργαλείο SELFIE με σκοπό την ενημέρωση φορέων της Σχολικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τις δυνατότητες που προσφέρει το εργαλείο τόσο στις σχολικές μονάδες, όσο και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Στόχος των παρουσιάσεων θα είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εργαλείου και το πώς μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα Erasmus+:

Το SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies/ Αυτοαξιολόγηση για την αποτελεσματική μάθηση με την ενίσχυση της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών) είναι ένα δωρεάν, πολυγλωσσικό, διαδικτυακό εργαλείο αυτοαξιολόγησης που βοηθά τα σχολεία γενικής παιδείας και επαγγελματικής εκπαίδευσης να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Το SELFIE συγκεντρώνει ανωνύμως τις απόψεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείου σχετικά με τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας στο σχολείο τους. Αυτό πραγματοποιείται μέσω σύντομων προτάσεων, 28 και ερωτήσεων και απαντήσεων μέσω μιας απλής πενταβάθμιας κλίμακας συμφωνίας. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το εργαλείο παράγει μια έκθεση —μια συνοπτική εικόνα («SELFIE») των δυνατών σημείων και των αδυναμιών ενός σχολείου όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας.

Το SELFIE είναι διαθέσιμο για σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης εντός και εκτός Ευρώπης, σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε σχολείο —όχι μόνο από εκείνα που διαθέτουν προηγμένα επίπεδα υποδομής, εξοπλισμού και χρήσης τεχνολογίας.

Έχει επίσης δημιουργηθεί μια προσαρμογή της πλατφόρμας SELFIE που απευθύνεται ειδικότερα στα σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (SELFIE for WBL).

Eπιπλέον, έχει αναπτυχθεί ένα νέο εργαλείο το SELFIE for Teachers που απευθύνεται στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Το εργαλείο SELFIE for TEACHERS δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αξιολογούν οι ίδιοι τις ψηφιακές ικανότητές τους και την αυτοπεποίθησή τους στη χρήση ψηφιακών μέσων, καθώς και να λαμβάνουν άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα δυνατά σημεία και τις ελλείψεις τους, καθώς και σε ποια σημεία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Ομάδες εκπαιδευτικών μπορούν επίσης να συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο και να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SELFIE διατίθενται στη διεύθυνση: https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_el

 

Hμερομηνία εκδήλωσης: 1/12/2022 και ώρες 2-3.30 μμ (ώρα Ελλάδος).

Oμιλητές:

Νικολέτα Γιαννούτσου, επικεφαλής για το SELFIE στο JRC (Joint Research center)

Γεώργιος Καψάλης, υπεύθυνος για το SELFIE for Teachers στο JRC (Joint Research center)

Νίκος Τζιμόπουλος (Προωθητής Erasmus+, Ε-twinning Greece): παρουσίαση της σύνδεσης του SELFIE με το E-twinning και το Erasmus+

Παραδείγματα σχολείων που έχουν κάνει χρήση του εργαλείου, κατά προτίμηση στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου Erasmus+ (TBC)

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.