Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Τζιμόπουλος Νίκος

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βίντεο πρώτης ημέρας

 

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο etwinning με θεματική:
«Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα»

 

Η Eυρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ και προωθεί τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων σε ευρεία κλίμακα. Το eTwinning έχει ήδη διανύσει 9 χρόνια επιτυχούς πορείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων.

Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2013-2014, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους νικητές του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning.

Η αξιολόγηση των έργων, έγινε με βάση τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί και για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία από επιτροπή μελών της ΕΥΥ.

Οι νικητές των 9ων Εθνικών Βραβείων eTwinning είναι: ...


ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
1. WILL, Wonderful Ideas for Learning Languages- 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ουρανία Μπεκίρη)

2. Powerfulnaturekingdom.et- 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (Αγγελική Κουγιουρούκη)

Γυμνάσιο (13-15)
1. Sherlock Holmes- 12 Γυμνάσιο Αχαρνών, Ολυμπιακό Χωριό (Μαρία Βασιλοπούλου- Δέσποινα Σετάκη – Ευτυχία Χρόνη)

2. Safe Internet: A Bridge Between Us - Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο (Κοντοπίδη Ευαγγελία)

ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και EEEEK (16-19)
1. Coursera Kids- 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας (Μακρίνα Καλλιοντζή)

2. A day in the museum- ΓΕΛ Πεντάπολης (Θεοδώρα Γκένιου)

 

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
E- Classroom- Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε Χανιά Κρήτης (Άννα Λιβιάκη)

Γυμνάσιο (13-15)
Getting closer through music- 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (Ευγενία Αδαμοπούλου – Μαρία Κουλέντη)

ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και EEEEK (16-19) Work-Life-Balance Project- 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών (Άννα Χαϊδεμενάκου – Γεράσιμος Καπώνης)

 

Τα βραβεία των νικητών θα απονεμηθούν σε τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο etwinning με θεματική: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα», http://conf2014.etwinning.gr/ στις 14/11/2014 και ώρα 16.30μμ στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στη δ/νση: http://iptv.sch.gr/live

 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 9ο εθνικό διαγωνισμό eTwinning: http://etwinning.sch.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο χρόνος της παρουσίασης πρέπει να είναι μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Αν έχετε δημιουργήσει παρουσίαση prezi, καλό είναι να την έχετε αποθηκεύσει τοπικά σε δικό σας USB stick. Αν έχετε pptx αρχείο καλό είναι να το έχετε αποθηκεύσει διατηρώντας τη συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις.

Η παρουσίαση προσφέρει εποπτικό υλικό και παρουσιάζει τα βασικά σημεία. Βοηθάει το κοινό να παρακολουθήσει, δεν αποτελεί όμως το κείμενο της ομιλίας. Μπορείτε να σχολιάσετε τα σημεία που σας ενδιαφέρουν, να αναφέρετε μέρος των υπολοίπων και να αφήσετε στο κοινό να διαβάσει τις λεπτομέρειες.

Χρησιμοποιήστε χρώμα κειμένου που να δημιουργεί τη μέγιστη δυνατή αντίθεση με το φόντο της διαφάνειας. Προτείνεται σκούρο φόντο με άσπρα γράμματα ή ανοιχτό φόντο με σκούρα γράμματα. Αποφύγετε την αντιγραφή και επικόλληση μεγάλων κομματιών κειμένου από την ίδια την εργασία.

Τα πολλά εφέ κίνησης κουράζουν. Μια λιτή παρουσίαση ταιριάζει καλύτερα σε μια επιστημονική εργασία.

Αποφύγετε το πολύ κείμενο σε κάθε διαφάνεια. Χρησιμοποιήστε τη μεγαλύτερη δυνατή γραμματοσειρά ώστε να καλυφθεί όλη η διαφάνεια (αφήνοντας βέβαια περιθώρια). "Παίξτε" με την απόσταση μεταξύ γραμμών και παραγράφων ώστε να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την αυτόματη προσαρμογή). Θυμηθείτε: το κοινό είναι μακριά και δεν μπορεί να διαβάσει μικρά γράμματα.

Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10, το πολύ 15 (αν υπάρχουν εικόνες) διαφάνειες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.