8ο Πανελλήνιο Συνέδριο
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»
17, 18, 19 Φεβρουαρίου 2023,διαδικτυακά
Δικτυακός τόπος: http://www.etwinning.gr/conf2022
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για να εγγραφείτε στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.
1. Σκοπός του Συνεδρίου
Σκοπός του είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων είτε σε ευρωπαϊκό, διεθνές ή εθνικό επίπεδο, καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων έτσι όπως διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα και υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και ιδιαίτερα του eTwinning. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης θεμάτων συνεργατικής μεθοδολογίας, με την αξιοποίηση καλών και καινοτόμων πρακτικών, παράλληλα με την αξιοποίηση των ΤΠΕ, για την υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
Το 8ο Συνέδριο απευθύνεται, δίχως να περιορίζεται σε:
Συγκεκριμένα, το Συνέδριο απευθύνεται στους/στις Εκπαιδευτικούς όλων των γνωστικών αντικειμένων της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής, στους/στις Επιμορφωτές/τριες των ΤΠΕ, καθώς και στους/στις Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και στα στελέχη εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα αναζητεί τη συμβολή των ΤΠΕ στα ειδικευμένα σχολεία όπως αυτά των παλιννοστούντων, τα διαπολιτισμικά, τα μουσικά, τα Ολοήμερα Δημοτικά κ.ά.
Το συνέδριο αφορά τόσο τη Δημόσια όσο και την Ιδιωτική Εκπαίδευση, αναζητώντας τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ για τη βελτίωση της μεθοδολογίας, της καινοτομίας, της αποτελεσματικότητας, της δημιουργικότητας έτσι ώστε να αξιοποιηθεί παραγωγικά για λογαριασμό των μαθητών η παιδαγωγική χρήση εκπαιδευτικών λογισμικών, η χρήση του διαδικτύου στη διδακτική πράξη, οι υπηρεσίες του διαδικτύου, προωθώντας ταυτόχρονα τη σχολική συνεργασία σε ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό επίπεδο.
2. Θεματολογία του Συνεδρίου
3. Διοργάνωση:
4. Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου
Παρασκευάς Μιχάλης, Παν/μιο Πελοποννήσου και ITYE "Διόφαντος", ΕΟΥ eTwinning
Τζιμόπουλος Νίκος, ΕΟΥ eTwinning
Καπράλου Χρύσα, ITYE "Διόφαντος", ΕΟΥ eTwinning
Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ITYE «Διόφαντος»
5. Οργανωτικη Επιτροπή Συνεδρίου
Βασίλειος Δρίβας ITYE "Διόφαντος"
Ιωσηφίδου Μαρία, EΟY eTwinning
Αυγέρης Γιώργος, EΟY eTwinning
Μπούσιου Θεόδωρος, EΟY eTwinning
6. Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου
Η επιστημονική επιτροπή έχει ανακοινωθεί στο site του συνεδρίου.
Σημαντικές Ημερομηνίες |
|
13 Δεκεμβρίου 2022 |
1η ανακοίνωση διοργάνωσης Συνεδρίου |
16 Ιανουαρίου 2023 |
Υποβολή πλήρους εισήγησης |
23 Ιανουαρίου 2023 |
Ενημέρωση αποδοχής |
30 Ιανουαρίου 2023 |
Ανακοίνωση προγράμματος Συνεδρίου |
17, 18, 19 Φεβρουαρίου 2023 |
Διεξαγωγή Συνεδρίου |
31 Μαρτίου 2023 |
Υποβολή τελικών κειμένων για να δημοσιευτούν στο περιοδικό https://mag.e-diktyo.eu/ |
7. Πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων/ εργασιών
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να υποβάλουν εισηγήσεις σχετικές με τη θεματολογία του Συνεδρίου.
Επιλεγμένες εισηγήσεις θα σταλούν σε κριτές και το διορθωμένο κείμενο θα δημοσιευτεί στο περιοδικό https://mag.e-diktyo.eu/, δε ειδικό τεύχος αφιέρωμα στο eTwinning.
Στο Συνέδριο μπορούν να υποβληθούν εργασίες-εισηγήσεις τριών κατηγοριών. Το πλήρες κείμενο της εισήγησης δε θα πρέπει να ξεπερνά το μέγιστο αριθμό σελίδων που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία εισήγησης, δηλαδή:
Πλήρεις Εισηγήσεις: Αφορούν σε ολοκληρωμένες ερευνητικές εργασίες, μελέτες, διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης των ΤΠΕ, υλοποίηση project eTwinning. Το κείμενο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 10 σελίδες.
Συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας (Panels): Με τις συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας παρέχεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν εργασίες και να γίνουν ανοιχτές συζητήσεις γύρω από ένα ειδικό θέμα (πχ εκπαιδευτικές κοινότητες) . Η προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κάθε συνεδρίας θα είναι 90 λεπτά. Κάθε στρογγυλή τράπεζα θα πρέπει να περιλαμβάνει το πολύ 4-5 εισηγήσεις. Το σχετικό κείμενο για κάθε παρουσίαση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4 σελίδες.
Εργαστηριακές παρουσιάσεις (tutorials & workshops): Παρουσίαση, διδασκαλία ή επιμόρφωση σε διδακτικές προσεγγίσεις και περιβάλλοντα διδασκαλίας, σε εφαρμογές για εκπαιδευτική χρήση που αφορά στη θεματολογία του συνεδρίου. Η προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια κάθε εργαστηριακής παρουσίασης είναι 1-3 ώρες. Το κείμενο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4 σελίδες. Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να συνυποβάλουν τα φύλλα εργασίας ή/και τα φύλλα οδηγιών που θα χρησιμοποιήσουν.
8. Σημαντικές παρατηρήσεις
9. Τρόπος υλοποίησης του συνεδρίου
Το συνέδριο θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως με διαδικτυακή μετάδοση (live streaming).
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.