Οδηγίες προς εισηγητές για τις παρουσιάσεις


Ο χρόνος της παρουσίασης πρέπει να είναι μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Αν έχετε δημιουργήσει παρουσίαση prezi, καλό είναι να την έχετε αποθηκεύσει τοπικά σε δικό σας USB stick. Αν έχετε pptx αρχείο καλό είναι να το έχετε αποθηκεύσει διατηρώντας τη συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις.

Η παρουσίαση προσφέρει εποπτικό υλικό και παρουσιάζει τα βασικά σημεία. Βοηθάει το κοινό να παρακολουθήσει, δεν αποτελεί όμως το κείμενο της ομιλίας. Μπορείτε να σχολιάσετε τα σημεία που σας ενδιαφέρουν, να αναφέρετε μέρος των υπολοίπων και να αφήσετε στο κοινό να διαβάσει τις λεπτομέρειες.

Χρησιμοποιήστε χρώμα κειμένου που να δημιουργεί τη μέγιστη δυνατή αντίθεση με το φόντο της διαφάνειας. Προτείνεται σκούρο φόντο με άσπρα γράμματα ή ανοιχτό φόντο με σκούρα γράμματα. Αποφύγετε την αντιγραφή και επικόλληση μεγάλων κομματιών κειμένου από την ίδια την εργασία.

Τα πολλά εφέ κίνησης κουράζουν. Μια λιτή παρουσίαση ταιριάζει καλύτερα σε μια επιστημονική εργασία.

Αποφύγετε το πολύ κείμενο σε κάθε διαφάνεια. Χρησιμοποιήστε τη μεγαλύτερη δυνατή γραμματοσειρά ώστε να καλυφθεί όλη η διαφάνεια (αφήνοντας βέβαια περιθώρια). "Παίξτε" με την απόσταση μεταξύ γραμμών και παραγράφων ώστε να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την αυτόματη προσαρμογή). Θυμηθείτε: το κοινό είναι μακριά και δεν μπορεί να διαβάσει μικρά γράμματα.

Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10, το πολύ 15 (αν υπάρχουν εικόνες) διαφάνειες.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.