19ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning

Με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning των ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2023-2024 και την αναγνώριση των πιο δραστήριων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη δράση eTwinning ITE (Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών) τα ακαδημαϊκά έτη 2022-2023 & 2023-2024, ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 19ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning !

Η περίοδος υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι από 30 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου 2024.                                           

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής στον 19ο Εθνικό Διαγωνισμό

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 19ο  Εθνικό Διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει ένα έργο eTwinning με ιδρυτές/ιδρύτριες έργου από δύο διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, εντός του σχολικού έτους 2023-2024. Η συνεργασία μπορεί να έχει ξεκινήσει πριν το 2023 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-2025.

Στα βραβεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο ευρωπαϊκά έργα eTwinning. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εθνικά έργα eTwinning.

Η συνεργασία που υποβάλλεται στο διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει ήδη βραβευτεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Τα έργα που έχουν βραβευθεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

Τα πανεπιστημιακά τμήματα παιδαγωγικής κατεύθυνσης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 19ο  Εθνικό Διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν διακριθεί με Ετικέτα Ποιότητας το 2024. Αίτηση για συμμετοχή στον 19ο  Εθνικό Διαγωνισμό στην ειδική κατηγορία 3. eTwinning ITE μπορεί να   υποβάλλει ΜΟΝΟ ένας/μία διδάσκων/ουσα μετά από συνεννόηση με τους/τις διδάσκοντες/ουσες του τμήματος.


Κατηγορίες Διαγωνισμού 

 Α. Ο 19ος διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Νηπιαγωγείο (4-5)
  • Δημοτικό (6-12)
  • Γυμνάσιο (13-15)
  • ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, EK και ΕΕΕΕΚ (16-19)

Από τα έργα που θα υποβληθούν στις παραπάνω κατηγορίες θα βραβευτούν τα δύο (2) καλύτερα σε κάθε κατηγορία.

Β. Επίσης, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και δύο (2) ειδικές κατηγορίες για την πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μία (1) ειδική κατηγορία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναλύονται παρακάτω

  1. Ειδική Κατηγορία:  ένα (1) έργο με θέμα τη δράση STEM

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης  STEM  και με στόχο την ευρύτερη ανάδειξή της, προκηρύσσει βραβείο eTwinning έργου για δράση STEM. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω κατηγορία δεν υπόκειται σε ηλικιακή  διάκριση.

  1. Ειδική Κατηγορία: ένα (1) έργο του οποίου η θεματολογία σχετίζεται με το ετήσιο θέμα: “ Wellbeing at school “

Ο  Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης προκηρύσσει  βραβείο για ένα eTwinning έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου  θέματος  eTwinning 2024.

  1. Ειδική Κατηγορία : πανεπιστημιακό τμήμα παιδαγωγικής κατεύθυνσης που συμμετείχε στη δράση eTwinning στην Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (eTwinning ΙΤΕ)

Ο  Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης προκηρύσσει  βραβείο για πανεπιστημιακό τμήμα που συμμετέχει στη δράση eTwinning ΙΤΕ και έχει λάβει Ετικέτα Ποιότητας το 2024. Η αίτηση υποβάλλεται από έναν/μία διδάσκοντα/ουσα και απονέμεται στο πανεπιστημιακό τμήμα για τη συνολική επίδοση του τμήματος στα τρία πεδία για την Ετικέτα Ποιότητας ΙΤΕ: (α) ενσωμάτωση του eTwinning στο Πρόγραμμα Σπουδών, (β) σχεδιασμός και υλοποίηση eTwinning έργου και (γ) ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν στην δράση eTwinning.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μία από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους. Αν ένα έργο υποβληθεί σε δύο (2) κατηγορίες από τον ίδιο ή διαφορετικό εκπαιδευτικό ή στην κατηγορία eTwinning ITE, θα απορρίπτεται αυτόματα και δεν θα μετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης.


Αξιολόγηση

Τα έργα/πανεπιστημιακά τμήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν με βάση τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης. Στην αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη κυρίως τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου (για τα έργα στην σχολική εκπαίδευση) καθώς και οι πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό ή διδάσκοντα/ουσα στη σχετική  φόρμα συμμετοχής (για την κατηγορία eTwinning ITE).

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 19ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning και είστε εκπαιδευτικός, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στη διεύθυνση: https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/731626?lang=el

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 19ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning (ειδική κατηγορία eTwinning ITE) και είστε διδάσκων/ουσα πανεπιστημιακού τμήματος παιδαγωγικής κατεύθυνσης, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στη διεύθυνση:  https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/861131?lang=el

Οι φόρμες υποβολής (μία για εκπαιδευτικούς, μία για πανεπιστημιακούς) θα είναι διαθέσιμες από 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00  έως τις  06 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 23:59

Σε περίπτωση που υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στον 19o Διαγωνισμό και στο έργο σας συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες εκπαιδευτικοί, η αίτηση συμπληρώνεται μόνο από έναν/μία από τους/τις συμμετέχοντες/χουσες εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που το έργο διακριθεί, βραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες σε αυτό εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το συγκεκριμένο έργο.

Σε περίπτωση που διακριθεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα, βραβεύονται όλοι/όλες οι διδάσκοντες/ουσες που είναι εγγεγραμμένοι/ες στην πλατφόρμα ESEP (eTwinning) και συμμετείχαν τεκμηριωμένα στις δράσεις/δραστηριότητες για την Ετικέτα Ποιότητας σε οποιοδήποτε από τα τρία πεδία: (α) ενσωμάτωση του eTwinning στο Πρόγραμμα Σπουδών, (β) σχεδιασμός και υλοποίηση eTwinning έργου και (γ) ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν στην δράση eTwinning. Η αίτηση συμπληρώνεται μόνο από έναν/μία διδάσκοντα/ουσα που εκπροσωπεί το πανεπιστημιακό τμήμα.

Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Europeana, Open Culture κ.ά..

 

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.