Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
Παράταση προθεσμίας υποβολής έργων
 
Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning (ΕΥΥ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Έτος 2010, προκηρύσσει εθνικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας με θέμα την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού!
Με αφορμή:
  • το Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού,
  • τη δημιουργία της ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας για το Ευρωπαϊκό Έτος,
  • την υλοποίηση διαδικτυακού μαθήματος με θέμα τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό,
η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning έχει τη χαρά να προσκαλέσει τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στον εθνικό eTwinning διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας με θέμα: «Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».
 
Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή μαθητές από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning οι οποίες:
  • είτε υλοποιούν σχετικό eTwinning πρόγραμμα
  • είτε εκπαιδευτικοί τους είναι εγγεγραμμένα μέλη της Κοινότητας για το Ευρωπαϊκό Έτος
  • είτε οι εκπαιδευτικοί τους συμμετέχουν στο διαδικτυακό μάθημα της ΕΥΥ με θέμα τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Όλες οι σχολικές μονάδες θα καταθέσουν σε ψηφιακή μορφή την αφίσα τους, η οποία θα εκφράζει τις απόψεις των μαθητών τους για θέματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 

Τεχνικές προδιαγραφές

Ο σχεδιασμός της αφίσας, ως προς τη μέθοδο, τα υλικά και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι ελεύθερος (π.χ. ηλεκτρονικά, κολάζ, ελεύθερη ή γραμμική σχεδίαση, ή και συνδυασμός των παραπάνω). Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα (copyright).
Αν χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες μαθητών ή γενικά ατόμων κάτω των 18 ετών θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα τους.

 

Στοιχεία - τρόπος υποβολής

Κάθε σχολείο θα υποβάλλει τη συμμετοχή του κάθε διαγωνιζόμενου μαθητή ή της ομάδας των διαγωνιζομένων μαθητών για την αφίσα ως εξής:
  • Σε ηλεκτρονική μορφή: Η αφίσα θα υποβληθεί σε ηλεκτρονική μορφή (ως σαρωμένη εικόνα ή ως φωτογραφία) στο http://www.etwinning.gr/contest10/ από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.
Η σαρωμένη εικόνα /φωτογραφία δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 600 pixels X 840 pixels. Μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος αρχείου είναι 5 ΜB.
 
 

Κριτήρια αξιολόγησης

Κριτήρια αξιολόγησης αποτελούν: η συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού, το αισθητικό αποτέλεσμα και η εύληπτη προβολή του περιεχομένου.

Απονομή βραβείων - Έκθεση συμμετοχών

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην τελετή απονομής των εθνικών βραβείων eTwinning. Η έκθεση όλων των έγκυρων συμμετοχών του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στην ιστοσελίδα της δράσης, ενώ οι καλύτερες αφίσες μπορεί να ζητηθούν να εκτεθούν στους χώρους της τελετής βράβευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
 
Η Προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής παρατείνεται μέχρι 6 Δεκεμβρίου 2010
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.