Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Στο ετήσιο συνέδριο του eTwinning, το οποίο  έλαβε χώρα στο Βερολίνο (29-31 Μαρτίου 2012), μεταξύ άλλων, berlinTVtowerβραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα eTwinning σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την ήπειρο, για να συζητήσουν τρόπους ανάδειξης και ενίσχυσης των σχολικών ομάδων (eTwinning school teams).

Το συνέδριο του eTwinning επέδειξε για ακόμη μία φορά την ισχυρή δέσμευση των εκπαιδευτικών να ανοίγουν τις τάξεις τους και να αφήσουν την Ευρώπη να «εισχωρήσει» στην εργασία τους. Φέτος, η διάσκεψη εστίασε στην ενθάρρυνση των σχολικών ομάδων, των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που συνεργάζονται στα σχολεία και τις κοινότητες, για να προαγάγουν την (συν)εργασία, στο πλαίσιο του eTwinning. Ειδικά στο θέμα αυτό εστίασαν και τα υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών φορέων,  που παρευρέθησαν στο συνέδριο,  στις ομιλίες τους, όπως η Anne Looney, CEO στο Εθνικό Συμβούλιο Σπουδών και Αξιολόγησης της Ιρλανδίας, ο Xavier Prats Monné, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Marc Durando, Γενικός Διευθυντής του European Schoolnet.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου ήταν η απονομή των Βραβείων eTwinning. Τα βραβεία είναι έξι,

eTwinningAwardsCupτρία βραβεία για τις ειδικές κατηγορίες και τρία για τις κύριες (με βάση την ηλικία των μαθητών). Τα έργα που κέρδισαν, στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες, θα βραβευθούν με μία τετραήμερη κατασκήνωση, που θα γίνει στην Antalya της Τουρκίας, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συναντήσουν προσωπικά τους συνεργάτες τους, να μάθουν περισσότερα για τα online συλλογικά έργα και να περάσουν λίγο χρόνο με άλλους μαθητές από ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον, φέτος καθιερώθηκε ένα νέο βραβείο για την ανάδειξη του καλύτερου έργου μεταξύ των νικητών των ειδικών και κύριων κατηγοριών, όπου ως  Καλύτερο Έργο eTwinning  2011 αναδείχθηκε το έργο «A Taste of Maths (ATOM)», στο οποίο υπήρξε και ελληνική συμμετοχή και συγκεκριμένα της κα. Ελένης Καραβανίδου και της κα. Έφη Λουπάκη με τους μαθητές τους από το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας! Οι νικητές αυτού του βραβείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν το Εργαστήριο της Μελλοντικής Σχολικής Τάξης (Future Classroom Lab) στο European Schoolnet καθώς και να επισκεφθούν τα Ευρωπαϊκά Όργανα στις Βρυξέλλες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χρονιά που πέρασε αποδείχθηκε  ιδιαίτερα εποικοδομητική και επιτυχής για τους Έλληνες eTwinners, μιας και διακρίθηκαν πέντε σχολεία και επτά εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, σε πέντε από τις έξι κατηγορίες βραβείων! Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι:

·         Ελένη Καραβανίδου - 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας, με το  1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών και το έργο «A Taste of Maths (ATOM)» και Καλύτερο Έργο eTwinning  2011

·         Ελένη Κωστοπούλου - 5ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» και το έργο «SOHO: Sunspots Online - Helios Observatory»

·         Μιλτιάδης Λεοντάκης - 5ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» και το έργο «SOHO: Sunspots Online - Helios Observatory»

·         Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη - Νηπιαγωγείο Καπαρελίου, με το  2ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 4-11 ετών  και το έργο «Act in Art»

·         Ράνια Μπεκίρη - 32ο   ΔΣ Πάτρας, με το 2ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών και το έργο «ICT You and ME»

·         Άννα Κυριακίδου - 4ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Γαλλικής» και το έργο «Journalistes en herbe»

·         Έφη Λουπάκη - 1ο  ΓΕΛ Ελευσίνας, με το 1ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο  στην κατηγορία 12-15 και το έργο «A Taste of Maths (ATOM)» και  Καλύτερο Έργο eTwinning  2011

eTwinninConference2012Collage

Πρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες ιδιαίτερα αξιόλογες συμμετοχές ελληνικών σχολείων και εκπαιδευτικών με έργα, τα οποία διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning φτάνοντας μέχρι τον τελικό γύρο αξιολόγησης των βραβείων, όπως:

·         Παρασκευή Μπελόγια - Γυμνάσιο Οιχαλίας Νεοχωρίου, ως φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών

·         Νικόλαος Αιμιλιανός Παπαδημητρίου - Γυμνάσιο Ζάρκου, ως φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών

·         Θωμαΐς Καρτσιώτου - 33ο  ΔΣ Παληού Καβάλας, ως φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία στην κατηγορία μαθητών 4-11 ετών

·         Αικατερίνη Φυσσάκη - 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφεια, ως φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία στην κατηγορία μαθητών 16 - 19 ετών

Τέλος, εκτός από την τελετή απονομής βραβείων, οι εργασίες της διάσκεψης επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή ορθών πρακτικών, στη διερεύνηση της ιδέας της μελλοντικής σχολικής τάξης και στην ενίσχυση της κοινότητας του eTwinning , μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επισκεφτείτε το αντίστοιχο ιστολόγιο (blog) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΚΥΥ) του eTwinning, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το εν λόγω συνέδριο.

Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές και στους διακριθέντες και ευχόμαστε πάντα τέτοιες επιτυχίες για τους Έλληνες eTwinners!

Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) για το eTwinning

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.