Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

01_okt11Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2010-2011, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 10 έως και 31 Οκτωβρίου 2011.    

Η περίοδος υποβολής των έργων παρατείνεται μέχρι 7 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 24:00.

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει:

  1. Να έχουν ήδη συνάψει συνεργασία με κάποιο ευρωπαϊκό σχολείο και να έχουν υλοποιήσει κάποιο έργο, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, εντός του σχολικού έτους 2010-2011. Η συνεργασία μπορεί να έχει ξεκινήσει πριν το 2010 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011.
  2. Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευτεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. 

Τα έργα που έχουν βραβευτεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE και ΕΕΕΕΚ (16-19)

Και δύο θεματικές κατηγορίες (ανεξάρτητα από την ηλικία των  μαθητών):

  • Έργα Comenius-eTwinning
  • Έργα που έχουν γίνει συνεργατικά με γειτονικές χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Fyrom, Τουρκία, Κύπρο)

Από τα έργα που υποβληθούν στις ηλικιακές κατηγορίες θα διακριθούν τα 2 καλύτερα σε κάθε κατηγορία. Από τις άλλες δύο θεματικές κατηγορίες θα αναδειχθεί ένα έργο σε κάθε κατηγορία. Ως προς την κατηγορία Comenius-eTwinning, το έργο θα πρέπει να έχει ήδη εγκριθεί και να έχει υλοποιηθεί και ως Comenius και ως eTwinning. Τα  έργα που θα υποβληθούν  στην κατηγορία που αφορά τη συνεργασία γειτονικών χωρών, μπορούν να συμπεριλαμβάνουν στους συνεργάτες τους και χώρες που δεν είναι γειτονικές. Θα πρέπει, όμως, τουλάχιστον ένα από τα σχολεία ιδρυτές του έργου να ανήκει στις χώρες που αναφέρονται. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μια από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους. Αν ένα έργο υποβληθεί σε 2 κατηγορίες από τον ίδιο ή διαφορετικό εκπαιδευτικό, θα απορρίπτεται αυτόματα και δεν θα μετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης.

Βραβεία

Και στις πέντε κατηγορίες, τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2011 και θα περιλαμβάνουν ταξίδια σε κάποιο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης eTwinning για τους συντονιστές εκπαιδευτικούς  ή/και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ΤΠΕ για τα σχολεία και τους μαθητές.

Αξιολόγηση

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν ως προς τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας, με βάση τις πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό μέσω της φόρμας συμμετοχής, αλλά, κυρίως, από τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου.

Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης: Μαρία Φρέντζου-Ροδοκανάκη, Αντωνία Παπουρτζή και Ιωάννα Κομνηνού.

Τελετή Απονομής - Παρακολούθηση Εκδήλωσης

Τα έργα που θα προκριθούν ως καλύτερα για το σχολικό έτος 2010-2011 θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο 2011.

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας στη διεύθυνση:

http://etwinning.gr/contests/contest2011

Η φόρμα υποβολής θα είναι διαθέσιμη από 10 Οκτωβρίου και ώρα 9 πμ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 24:00.

Η προθεσμία παρατείνεται μέχρι 7 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 24:00.

Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Clip Art.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.